Vad är den amerikanska ministern för nationell säkerhet?

December 25

USA ministern för nationell säkerhet är chef för Department of Homeland Security, en amerikansk myndighet som ansvarar för den inre säkerheten i USA. Denna byrå skapades 2003 som svar på oron för terrorism, och är till stor del består av avdelningar som tagits från andra myndigheter och förenas under Homeland Security banderollen. Vissa kritiker har föreslagit att de befogenheter som Department of Homeland Security är alltför långtgående, och att myndigheten är fast i byråkratin och systematiska kränkningar av konstitutionella rättigheter.

Denna byrå är en kabinett institutionsnivå, och den tredje största kabinettet avdelning, efter försvarsdepartementet och Department of Veterans Affairs. Som medlem av presidentens kabinett, måste den amerikanska ministern för nationell säkerhet bekräftas i en senatsförhör innan kontoret. Denna position rankas sist i presidentföljden, på grund av den konvention som rankas regeringsmedlemmar i den ordning som deras avdelningar etablerades. Som med andra medlemmar av presidentens kabinett, är den amerikanska ministern för nationell säkerhet förväntas avgå när en ny VD tillträder.

Det primära målet med Department of Homeland Security är skyddet av amerikanska medborgare och den amerikanska hemland på nationell nivå. Den amerikanska ministern för nationell säkerhet måste kunna reagera på terrordåd, naturkatastrofer och andra katastrofer, med stöd av byråer inom institutionen såsom Federal Emergency Management Agency, kustbevakningen, och Border Patrol. Kontroll av amerikanska gränser är också en viktig aspekt av Department of Homeland Security, som är övervakning av potentiella säkerhetshot.

Liaisons med ett antal statliga tjänstemän förväntas av den amerikanska ministern för nationell säkerhet. Han eller hon arbetar med försvarsdepartementet samt amerikanska underrättelsetjänsten för att övervaka potentiella hot mot amerikansk säkerhet, och även övervakar samverkan med lokala myndigheter, av vilka många måste uppfylla Homeland Security mandat för att få finansiering, utbildning och andra former av stöd från regeringen.

Som en relativt nyligen etablerat byrå, Department of Homeland säkerhet kämpar med ett antal frågor. Många amerikaner är bekanta med den ökända Transportation Safety Administration (TSA), som övervakar säkerheten på flygplatser, och Homeland Security Advisory System, som kodar för hot av terroristattacker av färg, men utöver det, kan de inte vara väl förtrogen med arbetet i byrån och dess många avdelningar. Detta kan göra politiska förslag från USA: s Homeland Security en tuff sälja för många amerikaner.

  • Department of Homeland Security innehåller Border Patrol.
  • Den amerikanska kustbevakningen, som bedriver hamnpatrullverksamhet, faller under det amerikanska Department of Homeland Security.
  • Den amerikanska ministern för nationell säkerhet utses av USA: s president och bekräftas av senaten.
  • Department of Homeland Security övervakar TSA.