Vad är Bifidobacterium bifidum?

January 9

Bifidobacterium bifidum är en probiotisk, eller en välgörande sorts bakterier. Probiotika bor inne i kroppen, främst i det gastrointestinala systemet. Dessa goda bakterier främjar matsmältningen, stärka immunförsvaret, och arbeta för att eliminera skadliga och ohälsosamma bakterier från kroppen. Låga nivåer av probiotika i tarmen kan leda till många obehagliga symptom som uppsvälld mage och kramper, jäst infektioner, och livsmedel känslighet. Bifidobacterium bifidum kan läggas till kosten genom användning av kosttillskott eller konsumtion av yoghurt som innehåller levande kultur.

Matsmältningssystemet är ett komplext arrangemang av organ, matsmältningsvätskor och mikroorganismer. Komponenterna i människans matsmältningssystem arbeta tillsammans i kroppen för att ta i mat, dryck, och näringstillskott, och omvandla dem till det bränsle som håller kroppen i trim. Bakterier befolka det nedre partiet av matsmältningskanalen, i första hand ansamlas i tjocktarmen.

Bifidobacterium bifidum är en av många bakterier som finns i den mänskliga kroppen. Matsmältningssystemet är hem för uppskattningsvis 500 olika arter av bakterier, inklusive medlemmar av Bifidobacterium, Lactobacillus, Clostridium, Fusobacterium och bacteroids familjer. Utöver dessa goda bakterier, människans tarmflora innehåller också ett antal stammar av jäst eller svampar. Även om den största populationen av Bifidobacterium bifidum ligger i matsmältningssystemet, är mindre mängder också i munnen, bröstmjölk och vagina.

Det finns många fördelar med goda bakterier i matsmältningssystemet. Bifidobacterium bifidum och andra probiotika hjälpa kroppen att bryta ner osmälta kolhydrater som kunde annars inte utnyttjas. Bakterierna vänder sedan dessa kolhydrater till ämnen som kallas korta fettsyror. Kortkedjiga fettsyror hjälpa kroppen genom att minska skadliga bakterier, som ger näring och energi, och skydda mot vätskeförlust.

När den normala balansen av tarmfloran är förändrad, eller populationer av goda bakterier är låg, kan den orsaka sjukdom och obehag. Brist på probiotiska aktiviteten i tarmarna kan resultera i en överväxt eller kolonisering av dåliga bakterier och jäst. Kroppens befolkning probiotika kan minskas eller utarmat av en dålig eller ohälsosam kost, antibiotikaanvändning, och diarré eller tarmsjukdom. Nyttiga bakterier spelar en så viktig roll i matsmältningen och immunsystemet stöd, och försiktighet bör vidtas för att stärka de försvagade tarmflora. Probiotika kan läggas till kosten genom att konsumera livsmedel som innehåller aktiva kulturer, och Bifidobacterium bifidum tillskott är lätt tillgängliga i kapsel, flytande och pulverform.

  • Bifidobacterium bifidum är en nyttiga bakterier som kan hittas i magtarmkanalen hos människor.
  • Bröstmjölk innehåller en del Bifidobacterium bifidum.
  • Bifidobacterium bifidum är en probiotisk som finns i mag-tarmsystemet.