Hur gör jag Sure Mat Är Peanut-Free?

June 5

Ett objekt som är jordnötsfritt betyder det produceras utan Nötfärs ingredienser eller jordnötsbaserade produkter för att hjälpa till att undvika symptom i samband med peanutallergies. Det bästa sättet att se till att ett livsmedel är jordnötsfritt är att titta på etiketten för en jordnöt fria eller allergenfri certifieringsmärke. Endast dessa symboler kommer att avgöra huruvida varan innehåller jordnötter eller har producerats i en anläggning där jordnötter bearbetas. De flesta naturliga livsmedel som grönsaker, frukt och animaliska produkter är ofta fria från jordnötter, men om dessa poster behandlas på något sätt bör det noteras att de kunde behandlas i en anläggning som också bearbetar nötter och jordnötsderivat.

Att ha en jordnötsallergi kräver ofta en individ att kontrollera varje livsmedel noga för att se till att det inte finns några jordnötter ingredienser eller spårämnen. Det bästa sättet att avgöra om ett livsmedel är jordnötsfritt är genom att titta på ingrediens etiketten på maten och se till att det är fritt från orden jordnötter eller jordnötsolja. Hos vissa personer, inte jordnötsolja främjar inte samma allergiska reaktioner som rena jordnötter, men det är fortfarande perfekt för en produkt att förbli fri från jordnötsprodukt. Även om ingredienslistan är fri från jordnötter, fortfarande det betyder inte att det är fritt från föroreningar jordnöt.

Vissa livsmedel produceras i anläggningar som producerar jordnötter och andra nötter samt vete och mejeriprodukter. Detta kan göra det svårt för individer på en jordnöt-diet för att hitta mat som inte kommer att främja allergiska reaktioner. Allergi certifieringsföretag kan du publicera en certifieringsetikett på vissa livsmedel som jordnötsfritt. En jordnöt-fri märkning innebär att produkten är inte bara fri från jordnötter, men har också tagits fram i en anläggning som inte behandlar jordnötter och jordnötsprodukter.

De flesta hela livsmedel, som frukt och grönsaker, samt animaliska produkter som mjölk och kött är naturligt fri från jordnötter och andra vanliga allergener såsom gluten. Det bör noteras att om någon av dessa produkter kommer i en förpackning som innehåller andra ingredienser, då maten kunde ha producerats i en jordnöt innehållande anläggning. Det bästa sättet att undvika detta är att köpa alla hela livsmedel som grönsaker, spannmål och animaliska produkter i hela deras form. När dessa livsmedel är minimalt bearbetade och inte säljs i förpackningar, är det i allmänhet en god indikation på att de inte behandlas i jordnötter innehåller anläggningar.

  • Det bästa sättet att se till att ett livsmedel är jordnötsfritt är att kontrollera märkningen.
  • En allergi mot jordnötter kan vara livshotande, så undvik jordnötter och deras olja när matlagning för eller i närheten av någon med känslighet.
  • Föda som är jordnötsfritt kanske inte vara fri från föroreningar jordnöt.