Vad är en bulle slagsmål?

October 5

Den slanguttryck "bulle kamp" används för att hänvisa till en formell händelse som kräver folk att klä upp, oavsett om händelsen har mat, än mindre bullar. Du kan också höra den används med hänvisning till en stor fest där mat serveras, och en bulle kamp kan också visas i skepnad av en småaktig argument. I varje fall verkar termen vara brittiskt ursprung, och det verkar ibland i brittiska romaner och tidningar, så det kan vara bra att veta vad det betyder.

Rötterna till denna term är föremål för debatt. Vissa människor länka den med berömda komiska författaren PG Wodehouse, medan andra tror att termen är faktiskt lite för gammal för Wodehouse, framväxande i den senare delen av 19-talet, då Wodehouse var fortfarande ganska ung. I varje fall är denna slanguttryck ofta används av författare som försöker skriva i samma stil som Wodehouse, kanske i vördnad, och det syns också i helt respektabla publikationer, såsom Times of London.

Om du hör ordet "bulle kamp" och du tänker på människor spöstraff bakverk runt, det är inte långt från idén. Ursprungligen tycks termen ha uppstått med hänvisning till formella te och middagar som ges av högt uppsatta medlemmar av viktorianska samhället, och det var tänkt att vara tungan i kinden, som naturligtvis ingen mat skulle kastas på dessa händelser. Med tiden en bulle kamp, ​​eller bunfight kom mer allmänt att betyda någon form av formell händelse, ofta med en implikation av mycket hård, formella beteende.

Vissa institutioner håller årliga bulle slagsmål, som serverar stora mängder mat och uppmuntra medlemmarna i organisationen att klä upp och ha lite roligt. Många organisationer med ett sinne för humor identifiera dessa årliga evenemang explicit som bulle slagsmål, peta roligt på formell brittisk kultur, medan andra använder mer värdiga villkor. I nyheterna är formella händelser av anmärkning ibland kallas bunfights med oförskämda reportrar som vill göra mot bakgrund av sådana händelser och de människor som deltar dem.

Du kan också höra någon se en småaktig argument som en bulle kamp, ​​referera en kamp mellan förskola barn över mat på skolgården eller dagis. Den slang term används vanligen i denna mening av utomstående observatörer som vill påpeka att argumentet i fråga är lite absurt och uppblåst.