Vilka är de bästa tipsen för Grooming en Schnauzer?

October 27

Grooming en schnauzer kräver vanligtvis en mängd grooming verktyg, inklusive borstar, kammar, säkerhet sax, gallring saxar, en elektrisk hårklippare med blad av varierande längd och en hund nagelklippare. Både fin- och medel tand kammar är generellt rekommenderas för grooming en schnauzer, eftersom dessa djur har normalt en mjuk, fluffig under päls under en grov, lång topp-coat. Ett stift borste brukar rekommenderas för att ta bort tovor från den långa, grova top-coat, medan en slicker borste kan användas för att ta bort löst hår från under pälsen. Gallring saxar kan användas för att minska fluffighet i pälsen, och säkerhet sax är vanligtvis lämpligt för att trimma håret på hundens ansikte. Pälsen på en dvärgschnauzer bör generellt borstas och tränas innan bad.

Den typiska dvärgschnauzer frisyr innebär att klippa håret på ryggen och svansen mycket kort, oftast med ett nummer tio klippning blad. Försiktighet bör iakttas vid trimning svansen, så att spetsen av svansen inte blir sargade. Det är allmänt anses bäst att klippa med den naturliga lögn av håret. Skära mot naturliga lögn av håret kan orsaka hudirritation och leda till hudinfektioner.

Hundens buken är också vanligen preparerade kort, ofta med ett antal 30 clipper bladet. När grooming en schnauzer, håret av skägg, ben och ögonbryn vanligtvis kvar länge, medan pannan och öronen är kortklippta. En mindre storlek elektrisk hårklippare kan göra grooming en schnauzer panna lättare. Vissa ägare föredrar att raka en rand längs mitten av schnauzer nos till nosen, av hänsyn till snygghet.

Extra försiktighet är i allmänhet nödvändigt när grooming en schnauzer öron, eftersom dessa också kan lätt sargade. Örat bör normalt hållas plant på fingertopparna, medan toppen av örat är noggrant rakat. Säkerhets sax kan användas för att noggrant trimma håret från sidorna av öronen.

De flesta schnauzers är preparerade med långa ögonbryn som hänger ner över mitten av nospartiet. Dessa är i allmänhet trimmas med säkerhet sax, på förspänningen, så att den långa delen är nära det inre ögat. Pälsen på benen och skägg är också oftast kvar länge och kan hållas snyggt med säkerhet sax.

Hundarnas nagelklippare bör generellt användas för att förkorta hundens naglar, men vården oftast bör tas inte skära in i snabb. När pälsen har borstat och skär kan schnauzer badas. Efter badet är håret oftast blåses torr på låg värme. Fur brukar borstas nedåt med ett stift borste under blåsa torkning.

Innan klippning eller badar en schnauzer, är det generellt viktigt att borsta och kamma eventuella knutar från dess päls. Detta åstadkoms typiskt genom att borsta mot naturliga lögn pälsen med ett stift borste. Efteråt kan en slicker borste dras genom pälsen med sin naturliga lögn för att avlägsna löst hår. Saxar kan användas för att trimma pälsen från mellan schnauzern s fotdynorna.

  • Elektroniska Clippers kan användas för att trimma en hunds päls.
  • Pet nagelklippare kan användas för att klippa en hund naglar.
  • Med hjälp av en mängd verktyg som fungerar bäst för grooming en schnauzer.