Vad är Death Valley National Park?

December 4

Death Valley National Park är en amerikansk nationalpark som ligger i Great Basin mellan Kalifornien och Nevada. Denna park är en av de torraste och hetaste i USA, men är ändå värd att många växt- och djurarter som har anpassat sig till miljön. Det är också en av de största, med en yta på cirka 5270 kvadrat miles (13.649 kvadratkilometer). Ursprungligen bebott av en rad indiankulturer anor sju årtusenden BCE, det område som nu är Death Valley National Park bröts innan han blev en del av det skyddade parker systemet. Många besökare lockas till parka € s omväxlande natur, från områden av blommor till slamsten badlands och salt lägenheter.

Denna nationalpark är öster om Sierra Nevada och omfattar nordvästra hörnet av Mojaveöknen. Merparten av marken är inom delstaten Kalifornien, men en liten del är inne Nevada. Parken var ursprungligen förklarades ett nationellt monument av president Herbert Hoover 1933. Under den stora depressionen och hela 1940-talet, medlemmar av den civila beskyddkåren graderade vägar, byggt hus och baracker, och installerade telefon- och vattenledningar. Den redesignated en nationalpark 1994 enligt lagen om Desert Protection.

Det finns ungefär fyra indianska kulturer som har levt i området som nu är Death Valley National Park. Den första var den Nevares Spring Människor, som jagade och samlade i regionen runt 9.000 år sedan när det fortfarande fanns små sjöar där. Omkring 5.000 år sedan var denna grupp fördrivna av Mesquite Flat Människor, som sedan själva fördrivna 2.000 år sedan av Saratoga Spring People. Denna grupp ingår skickliga hantverkare som lämnade stenmönster hela Death och Panamint dalarna.

Den senaste gruppen att vistas i detta område var Timbisha eller Shoshone. De flyttade in i regionen ungefär tusen år sedan och överlevde genom jakt och samlande bönor och pinjenötter. De flyttade som årstid förändrats, bor i dalarna i närheten av vatten innan du flyttar successivt upp i högre höjder som vädret värmde och växt födokällor blir rikligare. En del av Timbisha tribal reservationen ligger i Death Valley National Park på Furnace Creek.

Människor av europeisk härkomst kom först till regionen under California Gold Rush. År 1849, en grupp på cirka 100 vagnar fick förlorade och tog sig in i Death Valley. Efter att ha vandrat i flera veckor, äta flera oxar, och bränna många av deras vagnar, många kunde vandra ut ur dalen. Survivor William Lewis Manley krönika denna erfarenhet i sin självbiografi Death Valley i en € 49.

Gruv etablerades i området i slutet av 19th century. Borax, salt och talk bröts och bom städer växte upp runt gruvorna. Mining fortsatte även efter Death Valley förklarades ett nationellt monument samt remsor dagbrott tekniker förändrat landskapet. Dagbrott och nya inmutningar förbjöds efter 1976, och den sista gruvan i parken stängdes 2005.

Även Death Valley National Park är en av de hetaste och torraste platser i USA, det finns många olika arter av växter och djur. Mer än tusen typer av växter lever i parken. Många på dalbotten har mycket djupa rötter, medan höga toppar värd skogar av pinjeträd. De flesta av de växtarter är kaktusar eller blommor.

De flesta av de mindre vilda djur är nattdjur, medan större djur som öken Bighorn får föredrar kallare högre höjder. Vilda djur i parken varierar från reptil öknen sköldpaddan till däggdjur, inklusive fladdermöss, hästar och hjort. Vissa djurlivet är unikt för Death Valley National Park, liksom Cyprinodon diabolis, en liten fisk med skimrande blå färg som lever bara i Devils Hole. Det finns också många arter av fjärilar, amfibier och fåglar.

De naturliga funktioner och ekosystem Death Valley National Park är varierande och lockar många besökare. Det finns många geografiska formationer, inklusive granit, salt och alluviala fläkt avlagringar. Raviner och berg kontrast med salt lägenheter och sanddyner. Det finns också bäckar och fjädrar i hela parken.

De flesta besökare kommer till Death Valley National Park på vintern, men det är öppet hela året. Värmen är oftast alltför intensiv för många människor från maj, men besökarna kan fortfarande turnera många platser av intresse med bil. Besökare kan boka campingplats i en av parka € s nio camping och utforska parken på sin fritid. Det finns kontaktstationer, museer och besökscentrum nära Furnace Creek samt nord om Death Valley.

  • Sanddyner i Death Valley National Park.
  • Death Valley är en av de hetaste och torraste platser i USA.
  • Coyotes frekvent Death Valley National Park.
  • Death Valley National Park har lite vegetation.
  • President Hoover gjorde Death Valley området ett nationellt monument 1933.
  • Vissa prospektörer gick vilse i Death Valley under California Gold Rush.
  • År 1913, lufttemperaturen vid en Death Valley inspelningsstation var 134 grader Fahrenheit, ett världsrekord på tiden.