Vad är Nits?

January 12

Nits är äggen av huvudlöss, parasiter som lever på människans hårbotten och livnär sig på sin Hosta € s blod. Vanligtvis är gnetter hittade fäst håret axlar av sin värd. För att eliminera ett huvudlöss, måste både kläckta löss och gnetter dödas eller på annat sätt bort från deras Hosta € s hårbotten.

Huvudlöss är parasit insekter som lever på människans hårbotten och överleva genom att mata på deras Hosta € s blod. De är oftast inte större än ett sesamfrö, och därmed kan vara svårt att se. Många människor inser att de har huvudlöss endast när deras hårbotten börjar klia, en reaktion på saliv insättningar kvar av löss när de dra blod. Huvudlöss överförs från person till person när en smittad persona € s huvud kommer i kontakt med en icke-infekterad persona € s huvud, eller när en icke-infekterad persona € s huvud kommer i kontakt med ett objekt som har berört den infekterade persona € s huvud, såsom en hatt eller hörlurar.

När huvudlöss har angripet deras Hosta € s hårbotten, de lägger sina ägg, så kallade gnetter, på hans hår axlar. Nits är vanligen vitt eller gult till färgen, och är extremt små. Många misstag dessa ägg för flingor av mjäll, och därmed misslyckas med att eliminera dem. Så länge de får kläckas dock äggen kommer att utvecklas till vuxna löss som livnär sig på sin värd och sedan deponera sina egna ägg, en cykel som kan fortsätta på obestämd tid.

För att eliminera ett huvudlöss, måste både kläckta löss och gnetter dödas eller på annat sätt bort från deras Hosta € s hårbotten. Detta kan ofta åstadkommas med hjälp av over-the-counter schampo avsedda att döda löss och deras ägg. Om en over-the-counter schampo inte lyckas i slutar ett angrepp, kan en läkare rekommendera ett recept-styrka schampo behandling. De som föredrar att inte tillämpa kemiska behandlingar för att deras hårbotten kanske vill prova att använda en kam som har utformats speciellt för att ta bort löss och deras gnetter. Denna behandling kan behöva upprepas flera dagar innan alla löss och ägg tas bort.

I motsats till vad vissa människor tror, ​​är en huvudlöss angrepp inte ett tecken på dålig personlig hygien. Någon vars huvud kommer i kontakt med löss kan bli angripna, och normala hårvårds förfaranden kommer inte att hindra eller eliminera angrepp. Därför är det viktigt att övervaka skalper av dem i nära kontakt med en smittad person, såsom en familjemedlem och klasskamrater.

  • Behandling för huvudlöss innefattar användning av ett schampo som innehåller läkemedel och en fintandad kam för att avlägsna de återstående insekter och ägg.
  • Huvudlöss lägger ägg som är kända som gnetter.