Vad är en EZ Curl Bar?

January 31

En EZ curl bar är ett träningsredskap som en idrottare kan använda för att utföra en mängd olika överkroppen övningar, främst arm lockar och triceps extensions. En EZ curl bar är mycket lik en vanlig curlstång av att den består av en enda bar som är mycket bredare än axelbredd, men inte lika bred som en skivstång. Varje ände av stången är utformad för att hålla vikter. Det som skiljer förutom en EZ curl bar är att istället för att vara rakt den har några kurvor eller "sicksack" i sin form.

De krökar i form av EZ curl bar ger dess största fördel jämfört med traditionella curling barer. De böjar tillåter en idrottsman att greppa EZ curl bar med handlederna i en något annorlunda vinkel än han eller borde skulle gripa en normal curling bar. Denna förskjutning i greppet tar mycket stam utanför handleden under lyftet. Detta minskar inte bara obehag, den möjliggör också idrottaren att ibland lyfta mer vikt, eftersom han eller hon endast begränsas av vad armarna är kapabla att lyfta snarare än vad de handleder är i stånd att stödja.

EZ curlstänger är mångsidiga bitar av träningsutrustning som gör att en idrottare att utföra en mängd olika arm övningar. De är mycket effektivt för användning i stående EZ bar lockar. För att kunna utföra dessa övningar, idrottaren först laddar önskad vikt på stången, då står rakt medan du håller stången med båda händerna framför kroppen med en supinerad grepp, där tummen vänd utåt och handflatorna riktade uppåt. Idrottaren använder sedan biceps att böja armen vid armbågen och sakta höja vikten till bröstet innan du kopplar av i biceps att sänka vikten tillbaka ner. Det är viktigt att idrottaren använder sina muskler för att skapa rörelse snarare än gunga kroppen för att skapa momentum.

En liknande övning som använder EZ curl bar är den sittande predikanten curl. Den här övningen är identisk med den stående EZ bar curl förutom att idrottaren sitter på en bänk med sina armar på en predikant bänk. Händerna och kanske en del av underarmarna bör dingla utanför kanten på bänken. Sedan utför idrottaren arm lockar. Fördelen med predikanten bänken är att det inte kommer att tillåta kroppen att gunga fram och tillbaka alls och garanterar därmed att idrottaren använder enbart biceps att utföra lyften.

EZ curl barer är också effektivt för att utföra Triceps extension. För att utföra denna övning ligger idrottaren sidan uppåt på en träningsbänk medan du håller EZ curl bar över hans eller hennes kropp med en pronerad grepp, med tummen inåt och handflatorna vända fötterna, som om han eller hon var ungefär att utföra en bänkpress. Idrottaren böjer sedan hans eller hennes armar samtidigt hålla armbågarna i, så att i stället för att sänka direkt mot bröstet, kommer vikten sänker mot idrottaren huvud. Idrottaren rätar sedan hans eller hennes armar för att slutföra hissen.