Vilka är de olika typerna av simning Sträcker?

January 27

Simning är en mycket effektiv konditionsträning som det fungerar på många muskler på en gång. Detta har potential att orsaka skada, men om en simmare doesnâ € t sträcka de primära muskler inblandade adekvat. Simning sträckor kan också bidra till att öka prestandan hos en idrottsman genom att tillåta större flexibilitet och därmed effektivare simning. Några av de viktigaste musklerna som bör ingå i simning värma upp sträckor inkluderar vader, axlar och överarmar.

För att uppnå en effektiv simning åtgärd, flexibla axelmuskler är viktiga. Av denna anledning, simning sträckor som fokuserar på musklerna kring nacke och axlar är viktiga. Ett exempel på en skuldra simning sträcka är den främre skuldran sträcka. För att utföra denna sträcka simmaren bör stå nära en vägg och sedan placera sin arm i axelhöjd. En gång i ett stabilt läge armbågen skall rullas fram en sträcka känns på framsidan av axeln.

Flexibla rotatorkuffen muskler är också viktiga för simning. Dessa finns på utsidan av axeln. Att sträcka dem simmaren ska stå en liten bit bort från en vägg och sedan placera den högra armen över kroppen mellan bålen och väggen. Motsatt axel ska sedan flyttas sakta framåt tills en sträcka känns. Som med alla sträckor, bör detta hållas i minst 30 sekunder och upprepas flera gånger.

Bortsett från de axel- och nackmuskler, den näst viktigaste område av kroppen fokusera med simning sträckor är benen. Att ha starka, flexibla ben hjälper en simmare att driva sin kropp framåt genom vattnet. För att utföra en måttligt intensiv kalv stretch simmaren ska stå på kanten av ett steg med klackar hängande över sidan. De klackar bör sakta sänkas tills en sträcka känns längs baksidan av benet. Detta kan även upprepas med böjda knän i syfte att uppnå en något annorlunda sträckning.

Simning sträckor bör hållas i minst 20 sekunder och bör inte orsaka någon smärta. Om smärta är inblandad under en stretching rutin så är detta ett tecken på att de sträckor gör mer skada än nytta. Itâ € s viktigt att sträcka både före och efter en swimming session för att uppnå maximal vinst flexibilitet. Detta ger också simmaren bästa möjliga chans att undvika skador.

  • Det är viktigt att stretcha rotatorkuffen musklerna i axlarna innan simning.
  • Simning sträckor kan förbättra en simmare totala prestanda genom att öka hans / hennes flexibilitet.
  • Förutom att hjälpa förebygga skador, stretching kommer bidra till att maximera en simmare effektivitet.