Vad är en Wax Comb?

December 1

Ett vax kam är en typ av surfing utrustning som används för att antingen textur eller ta bort ett vax beläggning på en surfbräda. Det kommer vanligtvis att likna en kam på en kant, och har en rak yta på en annan kant. Vissa vax kammar också komma med andra verktyg byggda rätt på dem. Dessa är ganska billigt och i allmänhet mycket lätt att erhålla. Även detta verktyg är inte nödvändigt, kan det göra surfbräda underhåll mycket enklare.

De flesta vax kammar är fyrkantiga. En kant av ett vax kam har tänder som liknar en vanlig kam. En annan fördel är oftast platt, och det kan har en plastskrapa enhet.

Surfers gäller vaxbeläggningar till sina surfbrädor för att hålla sig från att glida av. Vaxet bör Strukturerad, men för bästa resultat. Att texturera vaxet ytan, kan vaxet kam för att skrapa långa linjer i vaxet. De flesta surfare åstadkomma detta genom att dra kammen kanten av detta verktyg längst upp i styrelsen, vilket skapar ett diagonalt korsmönster.

Det finns tillfällen när vaxbeläggningen av en surfbräda kan behöva avlägsnas. Detta är typiskt nödvändigt vid tillämpning ett nytt lager vax, eller när den gamla beläggningen av vax blir smutsiga. För att ta bort vaxet med hjälp av en vax kam, kommer surfare brukar dra den platta sidan av verktyget över ytan av styrelsen. Denna åtgärd kommer att skrapa majoriteten av vaxet och lämna en ren bräda.

Multifunktionella vax kammar har en eller flera ytterligare verktyg. Dessa kan ha fin nycklar inbyggda i dem, till exempel. Denna nyckel är mycket lik en skruvmejsel, och kan användas för att avlägsna fenorna bundna till en surfingbräda. En flasköppnare är ett annat gemensamt verktyg finns på dessa enheter.

En surfare kan få ett vax kam helt enkelt. De flesta surfa butiker säljer dessa verktyg, och grundläggande versioner kommer vanligtvis kosta mer än ett par dollar. De är också ofta ges bort med shorts.

Utan ett vax kam, kan surfbräda underhåll vara lite svårare eller tidskrävande, men det är inte omöjligt. För att rugga upp texturen hos vaxbeläggningen på en surfbräda utan vax kam, kan brädan gnidas med sand. Detta sker vanligtvis efter att styrelsen har lämnats i solen för en kort tid. För att ta bort vaxet skikten, kommer någon hård, rak kant brukar göra. Ett kreditkort eller körkort används vanligen för detta ändamål.

  • Vax kammar används i surfbräda underhåll.
  • Surfingbrädor kan gnuggas med sand för att rugga vaxbeläggningen om ett vax kam är inte tillgänglig.