Vad är Müsli Cereal?

October 1

Populariserades omkring 1900 av schweiziska läkaren Maximilian Bircher-Benner, müsli flingor - Swiss för älg, utan även gröt - är en torr blandning av främst havregryn men ofta andra spannmål, tillsammans med olika torkade frukter och nötter. Det lämnas torrt i en lufttät behållare tills den ska konsumera, vid vilken punkt den är indränkt i vatten, mjölk eller annan vätska i minst en halvtimme, men helst över natten. Det sista steget är att kombinera den fuktade spannmål med andra smakförstärkare såsom sesam pasta kallas tahini, färsk frukt, honung eller kanel.

Bircher-Benner var en eftertraktad läkare i Zürich, Schweiz under sekelskiftet av 20-talet. Strax efter grundandet sin första klinik 1897, läkaren satte sedan spetsforskning närings praxis att använda genom att uppmuntra patienter att äta kopiösa mängder spannmål, frukt och grönsaker, med undantag av de flesta kött och tunga stärkelse. År 1904 öppnade Bircher-Benner sin egen sanatorium heter Vital Force, med müsli flingor, en nyckelmenyalternativ till frukost och även middag. Hans recept ingår endast havregryn, som dränkts över natten i vatten. Sedan grädde, citronsaft, några nötter och riven äpple tillkom strax före service.

Denna ursprungliga Birchermuesli blanda långsamt gav vika för mer moderna versioner av spannmål. Under 2011 ska innehålla en handfull andra sädesslag förutom havregryn, råg och korn till majs och veteflingor, tillsammans med tillsatta nötter och valfritt antal torkade frukter sannolikt müsli spannmål. När kornen har dränkts i mjölk, vatten, juice eller yoghurt, kan flera andra aromer tillsättas. En enkel tillägg skulle vara socker, kanel och kanske några skivor av färsk frukt som banan eller äpple. Mer komplex kan innebära flera andra ingredienser som den nutty tahini, honung, muskot och riven kokos.

Flera kommersiella spannmål, som Mueslix eller Weetabix, linjebutikshyllorna, var och en med en något annorlunda syn på receptet. Flera andra tillverkare använder emulgeringsmedel för att bilda sina korn, nötter och torkad frukt i granola barer. Granola är skild från müsli flingor, men i att dess ingredienser rostat tills lätt crisped. Müsli, däremot är indränkt att påbörja processen med att bryta ner sitt fiberinnehåll - en process som, om de ignoreras, kan leda vissa lida matsmältningsproblem.

År 2002, Förenade Kingdon University of Bristol förde ett forskningsprojekt för att se om det fanns någon förtjänst på fordringar som magra dieter centrerad kring müsli spannmål och andra hälsokost skapade vad som kallas "müsli bälte undernäring." Medan barn med dieter lägst i fett uppvisade de lägsta nivåerna av vitamin A och järn, slutsatsen i studien att fettrik kost gav också låga halter av C-vitamin och järn. Forskarna drog slutsatsen att både dieter hade förtjänster och nackdelar, med eventuella brister lätt motverkas med en daglig vitamin.

  • Nötter, frukt, veteflingor och rostat hel havre utgör spannmål kallas müsli.
  • Torkad frukt brukar blandas in müsli.
  • Müsli spannmål har sitt ursprung i Schweiz runt 1900.