Vad är en LED-TV?

March 26

En lysdiod (LED) tv (TV) är en flytande kristaller (LCD) TV som bakgrundsbelyst med lysdioder istället standard fluorescerande slangar. En LED-TV ska inte förväxlas med den organiska lysdioder (OLED) sort, vilket är en TV som har en faktisk elektroluminiscent skikt består av en film av organiska föreningar. Till skillnad från en LED-TV är en OLED-TV en självlysande skärm som inte kräver en bakgrundsbelysning - i själva verket är det mycket term LED-TV något av en missvisande eftersom det tekniskt anses vara en bakgrundsbelyst LCD-TV. Fördelen LED-bakgrundsbelysning tros ha över lysrör är att den senare reducerar normalt TV: ns förmåga att visa svart effektivt på grund av ljusläckage som resulterar i en suddigare bild. Fluorescerande-slangar LCD-tv med begränsad färgmättnad, och på grund av dessa övergripande nackdelar med lysrör, tillverkare infört lysdioder för att ersätta lysrör.

Det finns två varianter av LED-TV på marknaden: Edge LED och dynamisk RGB LED. I Edge lysdioder är kanten av TV fodrad med lysdioder, vilket möjliggör en extremt tunn televisionshölje - i allmänhet omkring 1 tum (omkring 2,54 cm) tjocka. RGB Dynamic LED-tv med lysdioder varvat hela panelen och tros ge en tydligare differentiering mellan mörka och ljusa områden än liknande fluorescerande modeller. Eftersom både plasma och LED modellerna ger användaren plattskärms-teknik, de primära skillnaderna komma ner till estetik, pris och hållbarhet. Plasma-TV är mycket billigare än sina LED motsvarigheter och ligga i framkant av försäljningen platta, medan LED-TV är mer energieffektiva än plasma och konventionellt upplysta fluorescerande LCD motsvarigheter.

Den Sony Qualia var den första LED-TV erbjuds till försäljning till allmänheten under 2004 och innehöll RGB LED-belysning system. Dess konstruktion var ganska populär och har sedan förts in i flera Sony BRAVIA-modellerna. LED-TV-tekniken har betydligt avancerade och har nu planer på att införliva quantum dot teknik, som nyligen har utvecklats för att användas i LED-displayer. Kvantprickar är halvledare vars form nära matchar den enskilda kristallen i LCD-skärmar, vilket möjliggör en mer Gaussisk fördelning av ljus. Detta resulterar i en vida överlägsen bild än tidigare har funnits i LED-TV och kommer så småningom rival plasma, om inte OLED, för bildkvalitet och tydlighet.

  • En LED platt-TV.