Vad är en Dead Pixel Test?

November 8

En död pixel test är ett test som genomförs för att se om en skärm har en död pixel eller döda subpixel. Testet kan identifiera pixlar som fastnat på liksom pixlar som är permanent avstängd. Flera webbplatser har en död pixel test i webbläsare som kan användas för att köra en snabb kontroll. Det är också möjligt att ladda ner mjukvaran, som ofta finns som freeware, för döda testning pixel. En fördel med att ladda ner programvara är att det fungerar på och offline, och det kan ha fler alternativ.

En helt död pixel visas som antingen en svart eller vit fläck på skärmen. I andra fall, är en av de röda, gröna eller blå subpixlar skadad, men de andra två är funktionella, så en pixel kan se konstigt ibland, men inte hela tiden som följd. Med hjälp av en död pixel-test, kan människor identifiera trasiga pixlar i sin skärm.

Testet visar en platt färg som fyller hela skärmen. Svarta och vita skärmar används för att kontrollera om det hela döda pixlar. Blått, grönt och rött skärmar kan användas för att söka efter skadade subpixlar som inte kan visa upp så bra mot vit eller svart. Den död pixel testet kan användas på en bärbar dator, skrivbord topp, mobiltelefon, digital-tv, eller någon annan typ av anordning med en display som använder pixlar. Vissa tillåter människor att blinka i displayen för ibland cykla snabbt kommer att lösa en fast pixel så att den visas korrekt.

Människor har ett antal skäl till kontrollen för döda pixlar. Om produkten är fortfarande under garanti, kan de ha möjlighet att få tillverkaren att byta ut den. Men tillverkarna är ofta ovilliga att ersätta produkter med en enda död pixel eller ett litet kluster, med argumentet att det är en statistiskt acceptabel defekt. Om det finns en stor grupp av döda pixlar eller ovanligt många, kan tillverkaren vara mer villiga att ta upp frågan. Det verkligen inte ont att kontakta en tillverkare om en död pixel på en produkt som fortfarande är under garanti.

Kontroll för döda pixlar kan även lösa förvirring om konstiga märken på displayen. Medan ögat är väldigt bra på att glida över en död pixel, med tiden kan det bli en svag källa till irritation, särskilt om det inte har identifierats. Det kan också finnas fall där en död pixel stör legitimt med driften av enheten och det är nödvändigt att identifiera den med en död pixel testet så att användarna kan vara medvetna om det.

  • En platt bildskärm.