Vad orsakar värmevallningar i Unga kvinnor?

September 12

Även om de är oftast ett problem för äldre kvinnor i klimakteriet, finns det några saker som kan orsaka värmevallningar hos unga kvinnor. En betydande nedgång i östrogen nivåer i kroppen kan utlösa dem, till exempel, och några andra vanliga orsaker är ett fel i äggstockarna och ha en hysterektomi där äggstockarna avlägsnas. Vissa körtel frågor kan orsaka dem också. Andra orsaker kan inkludera psykologiska faktorer, kostvanor, och kemiska triggers.

En av de främsta orsakerna till värmevallningar hos unga kvinnor är problem med äggstocksfunktion. En kvinnas äggstockar kan börja misslyckas i förtid, ett tillstånd som ibland kallas primär äggstocks insufficiens, eller POI. Organen slutar släppa ägg, och nivåerna av östrogen de producerar minskar dramatiskt; Ibland detta sker över tid, och ibland händer det mycket snabbt, vilket leder till ett tillstånd som kallas östrogen krasch. Dessa förändringar, som kan vara liknande vad sker normalt under klimakteriet, kan i sin tur leda till värmevallningar.

Unga kvinnor som har haft fulla hysterectomies kan vara benägna att värmevallningar samt. Detta inträffar vanligen när både livmoder och äggstockar har opererats bort under en procedur som kallas en bilateral ooforektomi. Eftersom äggstockarna producerar normalt östrogen, kan detta drastiskt påverka nivåerna av hormon i kroppen, vilket leder till östrogen krasch.

Körtel frågor kan också sätta på värmevallningar hos unga kvinnor. Störningar som påverkar hypofysen kan orsaka dem, vilket kan hypertyreos, där sköldkörteln är överaktiv.

Hot blinkar kan ibland vara en bieffekt av vissa psykologiska frågor. Kvinnor upplever höga halter av stress kan ha dem ibland. De kan också vara en del av den fysiska svar som inträffar när en kvinna har en panikattack.

Vissa typer av mat eller dryck kan också orsaka värmevallningar hos unga kvinnor. Spicy eller sockerhaltiga livsmedel är vanliga triggers, som är koffein och alkohol, speciellt vin som innehåller sulfiter. De nitriter i vissa typer av kött är en annan vanlig orsak.

Kemikalier kan också utlösa värmevallningar hos kvinnor i alla åldrar ibland. Rökare kan vara benägna till dem på grund av fysiskt svar på nikotin och andra kemikalier i cigaretter. Hot blinkar kan också vara en bieffekt av vissa typer av mediciner.

  • Cigaretter kan orsaka värmevallningar hos unga kvinnor.
  • Hypertyreos kan orsaka värmevallningar hos unga kvinnor.
  • Hot blinkar är oftast en fråga för äldre kvinnor som går igenom klimakteriet.
  • De flesta viner innehåller sulfiter, som kan bidra till värmevallningar hos unga kvinnor.
  • Sulfiter, som vissa vinmakare använda som konserveringsmedel, kan orsaka en allergisk reaktion.