Vad är en Raw Bar?

March 13

Raw bar restauranger är en viss delmängd av skaldjursrestauranger. Dessa arenor tjänar ofta råa ostron, musslor och musslor. Ofta serverar restaurangen även dessa och andra skaldjur objekt ångade eller på annat sätt tillagade. Till exempel kan den råa bar restaurang också tjäna krabba ben, räkor eller fisk, antingen i en buffé eller på beställning.

Livsmedelssäkerhet är av avgörande betydelse för en raw bar. Ägare måste kunna skilja olika typer av musslor och skaldjur som är säkra att äta rå från dem som inte är det. Relevanta faktorer inkluderar en ålder av fisk och skaldjur, hur den är upplagd och där den skördas.

För att ge korrekta raw bar säkerhet, restauranger måste följa praktiska normer från HACCP, eller HACCP-protokoll som styr livsmedelssäkerheten i olika regioner i världen. Utrustning som håller och lagrar seafood behöver för att fungera vid specifika temperaturer för att garantera lägre nivåer av bakterietillväxt över tiden. Aged mat måste vara korrekt märkta och roteras efter behov.

En del av överklagandet av raw bar har att göra med idén om "färska livsmedel." Denna idé vinner valuta över hela världen. Den huvudsakliga idén med rå mat rörelser är att grönsaker och andra växter är bäst äts råa, för att konsumera flest vitaminer och näringsämnen. Några av dessa idéer är också sant för fisk och skaldjur. En rå bar innehåller ofta sushi rätter, ett klassiskt exempel på rå mat som är vanligt i många delar av världen. Till skillnad från vissa andra typer av restauranger, dessa matställen har en mer exotisk överklagande och fokus, på grund av det faktum att vissa kunder är fans av råa skaldjur, medan många andra inte kommer att försöka detta slags mat alls.

Ofta kommer råa barer eller liknande restauranger verka i kustområden med en unik tillgång på färska skaldjur. En annan alternativ modell för denna typ av restaurang är att diversifiera: till exempel många av de inlands restauranger som erbjuder dessa typer av råa barer kan också ge japanska "Hibachi" stil matlagning på en öppen grill. Sushi restauranger blir också populärt i många delar av världen, inte bara kustmiljöer. Dessa restauranger kommer vanligtvis erbjuda olika styckningsdelar av rå fisk i traditionella eller nyskapande sushi presentationer. En annan ganska vanlig typ av sushi eller rå fisk restaurang är "transportband" restaurang, där kunderna tar deras sushi eller andra råa skaldjur objekt från en komplex karusell mekaniskt bältessystem.

  • Raw barer erbjuder ofta musslor.
  • Sushi serveras ofta på en raw bar.
  • En platta med rå ostron på halva skalet.