Vad är digitala Hygrometrar?

April 24

Digitala hygrometrar mäter både fukt och temperatur för att ge dig en uppfattning om den relativa fuktigheten. Relativ fuktighet är ett värde som kommunicerar mer exakt hur varmt eller kallt att du "känner", snarare än den exakta värme eller kyla i luften. Bostäder, kontor, museer, fabriker och växthus kan alla använda små, handhållna digitala hygrometrar att övervaka sina miljöer.

Du kan läsa temperatur och luftfuktighet utanför en LCD-skärmen lite på digitala hygrometrar. I ditt hushåll, kan du använda digitala hygrometrar i vissa rum att övervaka användningen av en luftkonditionering, värmare, spis, luftfuktare, eller avfuktare. På så sätt kan du hålla ditt hem temperaturen runt 70 ° F (21 ° C), vilket är bekvämt för de flesta människor, och din luftfuktighet runt 47%.

Många människor använder digitala hygrometrar att hålla reda på fuktigheten i deras hem. Både luftkonditionering och värmare kan sav fukt från luften. Det kan vara skadligt för din slemhinnor om luftfuktigheten sjunker under 30%. Då igen, att få för mycket fukt i luften, som i tropiska klimat, kan skapa kondens och fuktskador. Detta kan föda mögel och mjöldagg, vilket orsakar allergier. Helst bör luftfuktigheten i ditt hem inte bli högre än cirka 60%.

Digitala hygrometrar har bra funktioner för att göra dem mer tillmötesgående. De kör på batterier, så de är lätta och enkla att bära. För synbarhet i mörker, kan du hitta några modeller med belysta skärmar. Andra har speciella nya funktioner, som en magnetisk eller självhäftande baksida för att hålla sig till en vägg eller skåp. Digitala hygrometrar behöver inte vara självständigt kalibreras, och oftast fungerar inom ett fel på 1-3%, beroende på varumärkets kvalitet.

Det finns många industriella tillämpningar för digitala hygrometrar, liksom. Cigarr entusiaster lägger digitala hygrometrar inne humidorer för att se sina cigarrer lagras under optimala förhållanden. Lumber arbetare torr ved som upprätthålls med hjälp av digitala hygrometrar spridda över hela ugnen. En särskild samlingar bibliotek kan använda dessa detektorer för att se till att antika böcker förvaras svalt och torrt.

  • En särskild samlingar bibliotek kan använda en digital hygrometer att se till att gamla böcker förvaras svalt och torrt.