Vad är Gaucho Pants?

May 21

Som en modetrend som verkar göra en comeback då och då, gaucho byxor var på 1970-talet version av en sena 1950-talet och början av 1960-talet klassiska. Med en fåll som föll strax under knäskålen och en något högre midja än många byxa typer, var capri byxor anses både mycket chic och mycket praktiskt för unga kvinnor som växer upp under Eisenhower och Kennedy förvaltningar. Capris var vanligtvis bildar montering utan att vara alltför snäv och var den perfekta plagget att bära på en varm dag när du kör ärenden eller ta hand om hemmet. Aldrig anses vara lämpligt kontor klädsel, dessa tidiga gaucho byxor aldrig gjort det ur riket av casual kläder, men under flera år de var nästan en nödvändighet i varje välklädd womanâ € s garderob.

De kulturella förändringar i samhället och i modet under mitten av 1960-talet stavade tillfällig ände capribyxor, möjligen eftersom det var så nära förknippad med den rådande samhällsklimatet och inte värd att inkluderas i någon motkultur garderob. Även de som var fast pro-etablering var redo att överge byxorna till förmån för utsvängda pantsuits och jeans. Ett försök att skapa A-line utsvängda-leg capris misslyckats kapitalt, och det såg ut som om plagget skulle gå vägen för de gamla tids tråd korsetter.

Men i mitten av 1970-talet, var det tidigare capri gör comeback som gaucho byxor. Medan han fortfarande slå strax under knäet, har den nya förbättrade gaucho look en något längre innersöm och en något vidgad ben som gav plagget en uppdaterad look jämfört med det formanpassade modeller av decenniet innan. I stället för att bäras med enkla sneakers, de nya versionerna riktigare bäras med knähöga stövlar. En annan förändring var att byxorna var utsvängda nog att göra det i näringslivet. När den kombineras med en matchande jacka, var gaucho byxor snart anses vara acceptabel klädsel för kontoret såväl som för ett datum eller gör vissa shopping. Intressant nog var gaucho byxor av sjuttiotalet inte vara ledig klädsel alls, utan mer en fin kompromiss mellan formell och informell klädsel.

Den gaucho byxor Fenomenet pågick i ett par år, men av den tidiga 1980a € s plagget en gång föll i onåd är bara om varje situation. Eftersom gaucho byxor var en stor hit på sin tid, och känd för att vara bekväm också, är det bara en tidsfråga innan någon retro orienterad modedesigner lyckas göra denna gamla tiden plagg nytt igen.