Vilka är de bästa tipsen för Writing Prose?

May 16

Prosa är en typ av skrivande som speglar gemensamma tal och det normala flödet av tal, till skillnad från poesi som tenderar att vara mer stilistisk och figurativa. Skriva prosa kan innebära att skriva en berättelse, anekdot, eller ens en längre fungerar som en roman i en smidig, lätt att förstå sätt. Det bästa sättet att börja på ett effektivt sätt att skriva prosa är att göra det regelbundet: tilldela en halvtimme varje dag för att skriftligen kommer att hjälpa författaren utveckla färdigheter och en distinkt handstil som kommer att göra deras prosa mer igenkännbar och intressant.

En person intresserad av att skriva prosa bör se till att avgöra vilken typ av skrivande han eller hon vill göra. Det bidrar till att undersöka de delar av tomten: exposition, stigande handling, klimax, fallande handling och upplösningen, även känd som upplösningen. Denna tomt struktur gör det möjligt för författaren att konstruera en logisk berättelse som är vettigt att läsaren. Tomten strukturen kan säkert ändras, men författaren bör lära sig grunderna först så att han eller hon faktiskt kan förändra dem senare. Karaktär utveckling är också viktigt när man skriver prosaberättelser, så författaren kommer att behöva betala uppmärksamhet på detaljer och använda levande språk för att måla en bild i läsarens sinne.

Inte alla prosa måste vara påhittad. Denna typ av skrivande kan ske i form av en uppsats också, och det används i tidningshistorier och andra typer av expository skrivande. Fokus när du skriver prosa skapar en tydlig berättelse eller mallar tanke så läsarna kan förstå vilken tidpunkt författaren försöker förmedla. Skriva prosa innebär att uppmärksamma att döma struktur; varje mening ska ha ett ämne och ett predikat, eller med andra ord, en person eller sak gör åtgärden, och själva handlingen. Återigen kan dessa regler brytas, men det hjälper för författaren att lära sig reglerna och använda dem regelbundet innan att bryta dessa regler och experimentera med prosa.

Det bästa sättet att förbättra sina färdigheter när du skriver prosa är att läsa en betydande mängd material. Författaren kan läsa vilken typ av skrivande som han eller hon har för avsikt att skriva, men en väl avrundad författare kommer att läsa alla sorters skriva från olika genrer och för olika ändamål. Detta kommer att hjälpa författaren att förstå konventioner mycket bättre, och det kommer att hjälpa författaren att börja identifiera olika stilar och utveckla sin egen handstil.

  • Skriva en berättelse anses vara en form av prosa.
  • Staplar av böcker.