Vad är Myofascial Pain Syndrome?

May 20

Myofasciellt smärtsyndrom är en form av kronisk muskelsmärta som orsakas av triggerpunkter. Triggerpunkter är små, hyperirritable kontraktion knop i muskeln som orsakar smärta vid beröring. Eftersom dessa triggerpunkter påverkar fascia - ett ark eller band av fibrös vävnad som kuvert, separerar och binder ihop muskler, organ och andra mjuka strukturer i kroppen - denna smärta kan stråla ut till andra områden eller orsaka avses smärta eller smärta i en annan område.

Symtom på myofasciellt smärtsyndrom inkluderar en djup, ihållande smärta eller värk i muskler, leder eller muskelstelhet, muskelspänningar och känslighet för beröring, palpabla knutor eller knutar, och sömnsvårigheter på grund av smärta. Det har kopplats till många områden av smärta inklusive men inte begränsat till käken, huvud, hals, bäcken, rygg, armar och ben.

Myofasciellt smärtsyndrom är muskelvärk som kvarstår eller förvärras över tid. Det kan orsakas av någon form av muskelskada, överanvändning eller upprepad belastning av muskler, eller stress och ångest. För att korrekt diagnostisera denna muskelvärk, är en detaljerad anamnes och palpation, eller känsla för dessa skärpta områden används. När bestämda triggerpunkter är den skyldige av smärta, manipulation, eller tryck på eller runt området för att frigöra muskelsammandragning kan vara till hjälp.

Även myosfascial smärtsyndrom är inte livshotande, kan det orsaka komplikationer över tiden. Muskelsvaghet kan uppstå med tiden på grund av inaktivitet, eller bevakning av muskler på grund av smärtan. Brist på sömn på grund av smärta kan orsaka en minskning i fokus och mental klarhet, allmän irritabilitet, yrsel och depression symtom, minnesförlust och en ökning risk för saker som högt blodtryck, eller högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Konservativ behandling för myofasciellt smärtsyndrom omfattar en grundlig stretching rutin, och coping strategier för att kompensera de dagliga rutinerna som kan orsaka smärta. Till exempel kan dålig hållning bidrar till muskelbristning i ländryggen, och repetitiva rörelser, speciellt när den kombineras med dålig kroppsmekaniken kan orsaka en rad områden av smärta och täthet. Genom att lära ordentlig kroppsmekanik och alternativa sätt att utföra dagliga aktiviteter, kan muskelbristning och stress minskas därmed minskar denna kroniska, ihållande muskelsmärta.

Massage tekniker kan också vara mycket effektiva för att hantera myofasciellt smärtsyndrom. Genom att ta upp triggerpunktsområden med direkt tryck på eller nära knutna området, och genom att utföra mjuka dragtyper stroke att frigöra den begränsade fascia, som kallas myofasciellt release, kan massage bryta upp triggerpunkter och minska smärta.

I vissa fall, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och antidepressiva medel är också till hjälp. Alternativa metoder, såsom akupunktur kan också hjälpa till att lindra smärta. I extrema fall, där smärta och täthet är kronisk och okänslig för andra behandlingsmetoder, kan en brytpunkt injektion vägas. Det är där läkemedel, såsom steroider eller lokalbedövning injiceras i triggerpunkten för att frigöra täthet.

  • Käken är ett gemensamt område för smärta för någon som lider av myofasciellt smärtsyndrom.
  • I vissa fall, människor med myofasciellt smärtsyndrom nytta från att ta ett antidepressivt läkemedel.
  • Personer med myofasciellt smärtsyndrom löper hög risk att utveckla högt blodtryck.
  • Brist på sömn på grund av smärta i samband med myofasciell smärtsyndrom kan orsaka en minskning i fokus och allmän retlighet.
  • Även myofasciellt smärtsyndrom är inte livshotande, kan det orsaka komplikationer om den består.