Vad är Melica?

July 1

Från och med 2010 är Melica ett släkte som består av cirka 80 perenna gräs. Några vanliga namn inkluderar melic, melic gräs, och lök gräs. Dessa arter av växter finns på platser med en mycket måttlig klimat. Vissa arter, såsom Melica californica eller kalifornien melic gräs, odlas som prydnadsväxter på grund av sitt utseende och övergripande härdighet. Växterna är mycket motståndskraftiga mot torka, och djur som är kända för att knapra på trädgårdsväxter, såsom rådjur, normalt inte äter växter av Melica släktet.

Melica växter är infödd till Europa, sydvästra Asien och norra Afrika, men växterna har spridit sig till andra länder. De föredrar woody områden som är mycket skuggade och inte trångt. Medan de flesta arter föredrar torr jord, en del tolererar eller ens föredrar fuktig jord. De tenderar att växa i stenig mark och på sluttningar, oftast nära vattendrag såsom strömmar. Från och med 2010 har inga naturliga hybrider hittats i det vilda. Men sorter finns massor, men sällan bördig nog att reproducera.

De växtarter i denna genus i allmänhet inte växa längre än 2 fot (60 cm), men ett fåtal arter kan nå upp till (1,8 m) 6 fot. De blomma runt sommaren med silkeslen blomställningar. Vissa trädgårdsmästare odla dessa växter på grund av de fåglar som de lockar, såsom kardinaler. Fröna gror lätt och växer snabbt. Melic gräset är potentiellt invasiva på Hawaii i USA och därför inte bör odlas i det området. Vissa arter, som Jätteslok, har rymt odling och etablera sig i främmande områden i världen.

Dessa växter anses värdefulla i vissa områden i världen på grund av sina många användningsområden. Till exempel i Raasay dessa växter används att farkosten varaktiga fisknät. De används för att skapa kvastar och peruker av allmogen i västra England. Dessutom är Melica används som betesmark gräs eftersom hästar, getter och kor kommer lätt äter växterna och de växer där många andra växter inte, såsom på steniga berg. Även växter i detta släkte är näringsrika, de växer inte i tillräckligt stort antal för att vara en viktig forageable mat.

Från och med 2010 har flera förslag gjorts att separera Melica släktet i mindre grupper. Den föreslagna subgenus Bromelica skulle omfatta växter med raka pediklar, vilket är den stam som fäster en blomma till huvudstammen, och disarticulation ovanför glumes. I den föreslagna undersläktet Melica, skulle växterna har böjda pediklar och disarticulation nedanför glumes.

  • Hjort normalt inte försöka äta Melica anläggningen.