Vad är Chen Tai Chi?

July 25

Chen tai chi är den äldsta formen av den populära "tai chi" kampsport som kommer från den kinesiska "taiji chuan" (omvandlat från kinesiska) som används över hela världen i dag som en holistisk form av motion. Tai chi eller tai chi chuan innehåller några inslag av klassiska försvar, men det är allmänt används idag enbart för fitness och hälsa. Tai chi övningar fokus på en "yin och yang" dubbelhet som är så vanliga i vissa orientaliska samhällen.

Chen tai chi anses allmänt ha kommit från "Chen familjen" på 1600-talet. Denna gammal praxis har sedan gjorts i olika olika metoder. Tai chi, enligt vissa experter, avser en "balans" som hjälper de som utövar den för att förbättra kropp / själ-anslutning och övergripande funktion.

Chen tai chi och andra typer av tai chi inkluderar olika former som definierar hur övningarna utförs. Till exempel, en vanlig typ av chen tai chi kallas "Chen Wangting s Corpus of Seven Rutiner" inkluderar sju former som utgör praxis. En annan stil av denna typ av tai chi, "lao jia" eller "gammal ram" innehåller två huvudformer. Den "gamla frame" är en av flera "ramar" som också ändra hur Chen tai chi bedrivs. Alla har sina egna rötter och specifika metoder. Dessutom finns det också olika typer av tai chi i Chen traditionen som kan ha anknytning till användningen av vapen, eller helt enkelt att naturen utgör, inklusive "svärd tai chi" såväl som icke-vapentyper av tai chi övningar.

Även tai chi har varit populärt i den västerländska kulturen som en serie poser eller förskjuts mycket av detaljerna kring denna kampsport har varit relativt obskyra. Vissa lärare föreslår en dualitet, eller multipla dualiteter, såsom "stel och mjuk" eller "snabbt och långsamt" som kör en hel del autentiska Chen tai chi övningar. Vissa avancerade former av tai chi rekommenderas endast för veteraner, såsom "Canon fist" teknik som använder snabba, små cirklar.

För många som utövar den gamla konsten att Chen tai chi, det är en blandning av poesi och fysiska förmåga, fysisk styrka och visdom, och en esoterisk form av en gammal idé som trotsar teknisk förklaring. Individuella instruktörer ger en på en instruktion till Chen tai chi elever i specialiserade kampsporter centra och program. Denna äldsta formen av tai chi fortsätter att vara populärt varhelst nybörjare vill bygga på grunderna i denna genomträngande övning.

  • Chen tai chi tros ha kommit från "Chen familjen" på 1600-talet.
  • Tai chi övningar fokus på en "yin och yang" dubbelhet som ofta ses i vissa orientaliska samhällen.