Vilka är de olika typerna av steroider för katter?

October 18

De två olika typerna av steroider för katter är anti-inflammatoriska steroider och anabola steroider. Dessa steroidbehandling kan ges intravenöst eller oralt i piller eller flytande form. Steroider som prednison, metylprednisolon och dexametason utgör den grupp av vanliga antiinflammatoriska steroider och används för förhållanden där svullnad och inflammation. Andra typer av steroid medicinering, liksom stanozolol och nandrolon eller nortestosteron, är anabola steroider som hjälper adrenalin och andra hormonproblem. Båda typer av steroider för katter kan orsaka negativa bieffekter, så veterinärer bör övervaka deras användning och göra justeringar eller ordinera en annan medicin om det behövs.

Antiinflammatoriska steroider kanske är den vanligaste steroiden medicinering, bland både människor och djur. Veterinärer förskriva ofta antiinflammatoriska steroider för katter för att behandla olika orsaker till svullnad och inflammation. Exempel är villkor som orsakar inflammation i magen och tarmarna, bihålor och lungor och luftrör, som är rören som tillåter luften att resa till och från lungorna. Vissa villkor som orsakar hjärnan och spinal svullnad reagerar väl till antiinflammatoriska steroider. Andra vanliga användningsområden för steroider för katter inkluderar artrit och tendinit, allergier och sjukdomar som angriper immunsystemet.

Även om de är kända för sina övergrepp bland vissa tyngdlyftare, kroppsbyggare, och idrottare, anabola steroider ger enorma hälsofördelar för katter. Till exempel kan veterinärer ordinera steroider till katter som lider av anemi och behöver bygga upp sina röda blodkroppar. Katter med villkor som har hindrat dem från att vara aktiva och ledde till förtvinade muskler kan dra nytta av de muskelstärkande egenskaper anabola steroider. Dessa steroider kan också stimulera benmärgen, liksom fungera som hormonbehandlingen. Till exempel, vissa kattdjur urinrör problem svarar bra på testosteron hormonbehandling tillhandahålls av anabola steroider.

Precis som de kan med humant bruk biverkningar av steroidbehandling bland katter varierar från mild till svår. Vissa katter upplever en ökad aptit och törst, viktökning, och natrium och vätskeretention. Andra katter upplever personlighetsförändringar och kan bli mer aggressiva eller irriterad än vanligt. Vissa biverkningar, som andningssvårigheter och uppkomsten av njure eller leversjukdom, kan allvarligt påverka Cata € s livskvalitet eller ens vara dödlig. Om en veterinär ordinerar en steroidbehandling för en katt, bör han noga övervaka cata € s positiva och negativa reaktioner på behandlingen och justera eller avbryta medicineringen så behövs.

  • Prednisone tabletter används oftast för sina anti-inflammatoriska egenskaper.
  • Antiinflammatoriska steroider ordineras ofta till katter för att behandla svullnad, allergier och sjukdomar.