Vad är en potatis Vine?

February 5

En potatis vinstockar, eller Stjärnsöta, är en klättrande vintergrön växt ofta odlas i USA och Australien. Den kännetecknas av mörkgröna blad och vita, stjärnformiga blommor. Namnet på denna perenn är något lura eftersom det inte faktiskt producerar en potatis.

Bladen på denna anläggning är oftast blanka och mörkgröna. De kan vara något rund eller oval i utseende. Bladen också ibland se ut som om de viks på mitten längs mitt venen.

Denna anläggning producerar ljusfärgade blommor som har fem kronblad, som kan vara anordnade i form av en stjärna. De har också en röd eller orange ståndarknapp, eller det område där pollen produceras. Dessa ståndarknappar sägs likna små potatisar, därav namnet. De är inte ätbara, men ofta hoppar av anläggningen för att gro nya vinstockar.

Blommorna av en potatis vinstockar blommar nästan året runt i många varma områden i USA, till exempel Hawaii. Medan de är normalt vita, kan de också vara ljusblå eller gräddfärgat. Varje kronblad är något oval, med en punkt på slutet. De kan tyckas ha en ven kör ner i mitten av dem också.

En potatis vinstockar är en klättring eller avslutande växt som kan växa till vara ganska lång. I många fall kan denna växt växa att vara upp till (6,05 m) 20 meter i längd. Det kan också spridas allt från ett till (0,3-0,6 m) två meter bred. Av denna anledning kan en trädgårdsmästare vill placera denna vinstockar nära ett staket eller en byggnad, eller använd en spaljé för stöd.

Många människor gillar att skära denna växt tillbaka, nära marken, i slutet av vintern. Det är ibland trott att göra så ökar antalet blommar i följande växtsäsongen. Trädgårdsmästare som väljer att trimma en potatis vinstockar på detta sätt kanske vill se till att det inte blommar först. Denna brist på blomningar kan indikera att klättraren är vilande och kommer inte att skadas av beskärning.

Även om det inte ger en gröda, kan potatisen vinstockar ändå lägga skönhet och doft till en uteplats eller trädgård. Det är ibland tros locka nyttiga insekter, såsom nyckelpigor, till en bakgård. Vinrankorna kan också användas i en fjäril eller bigården. Människor som bor i varma klimat kan njuta av denna unika och intressanta växt nästan när som helst på året.

  • Potatis.
  • Nyckelpigor kan äta skadedjur angriper potatis vinstockar.