Vad är en Banded Krait?

February 16

Den bandade Krait eller Bungarus fasciatus, är en art av giftorm hemma i Sydostasien, Bangladesh och Indien. Denna art är slående färgstark med svarta och gula eller svarta och vita kroppsband, ett svart huvud, och en gul eller vit mage. Den bandade kraitâ € s livsmiljö är lika varierande som för gnagare, dess föredragna byte. Individer är generellt nattlig och icke-aggressiv, men giftet tros vara dödligt som den hos den gemensamma kobra.

Det är lätt att identifiera den bandade Krait. Dess färgstarka kropp består av omväxlande svarta och gula eller vita streck. Huvudet är svart och bred med en gul markering som liknar en pilspets. Dess läppar, svalg och undersidan är också antingen gul eller vit. Denna orm kan bli upp till 83.7 inches (2.13 meter) långa.

Livsmiljön sortimentet varieras för bandad kraits. De finns i skogar, kustområden och nära termitstackar. Fält och mangrovelundar är andra vanliga habitat. Denna orm är ofta fläckig nära byar och boplatser där gnagare och vatten är lätt tillgängliga.

Denna orm arter är mest aktiva på natten när den jagar. Under dagen kommer en bandad Krait vanligtvis linda upp i högt gräs, avlopp eller gropar. Det är trög och långsam att reagera när det är ljust ute.

Gnagare och vissa ormar inklusive råtta orm, katt orm, och keelback är den bandade kraitâ € s gemensamma byte. Giftet förlamar bytet, som sedan sväljs huvudet först. Den bandade Krait kan också äta ödlor, fisk och orm ägg.

Det finns ingen specifik antivenin för bandad kraitâ € s neurotoxiska gift. Få register finns för människor att bli biten av denna orm eftersom det är i första hand en nattaktiva arter. Toxinet orsakar inte mycket smärta eller svullnad, men kan påverka muskler och samordning och även leda till andningsförlamning.

När en bandad Krait känner sig hotad, är dess vanlig reaktion att försöka dölja sitt huvud i spolarna i sin egen kropp. Den speciesâ € blyg temperament och litet huvud förklarar delvis denna ovilja att bita. Eftersom denna orm är nattdjur, varvid sannolikheten för en människa dödligt biten under dagen är liten.

Under Vietnamkriget, enligt amerikanska soldater till Bandad krait som två steg orm. Många trodde att när en person blev biten, var död försäkrade efter att ha tagit bara två fler steg. Denna överdrift av venomâ € s styrka gjorde lite för att göra kär denna art för människor, även om det villigt dödar gnagare och andra ormar.