Vad Är Low Carbon Steel?

October 20

Låg kolstål är en typ av metall som har ett legeringselement som består av en relativt låg mängd kol. Typiskt har den en kolhalt som uppgår till mellan 0,05% och 0,30% och en manganhalt som ligger mellan 0,40 och 1,5%. Låg kolstål är en av de vanligaste typerna av stål som används för allmänna ändamål, delvis eftersom det ofta är billigare än andra typer av stål. Medan stålet innehåller egenskaper som fungerar bra på tillverkning av ett utbud av varor, är det oftast görs till valsade platta ark eller remsor av stål.

Föremål tillverkade av stål med låg kolhalt konkurrera med produkter som kan tillverkas med hjälp av rostfritt stål och aluminium legeringsmetaller. Låg kolstål kan användas för tillverkning av ett brett sortiment av tillverkade varor - från hushållsmaskiner och fartygssidorna till plattor låg tråd kolstål och tenn. Eftersom den har en låg mängd kol i den, är stålet vanligen mer formbara än andra typer av stål. Som ett resultat, kan den rullas tunt till produkter som karosspaneler.

Innehåll för paneler Kolet som är tillverkade av kolstål legering lågt är oftast ganska låg, i allmänhet mindre än 0,10%. Kolhalten för produkter som valsade stålstrukturplattor, smide, stansningar eller sektioner är lite högre, vanligtvis upp till 0,30%. Rör är en gemensam produkt tillverkad av den högre kategorin kol. Generellt är ett rör med låg kolstål används för överföring substanser såsom gas och olja.

Den stålframställningsprocessen samt desoxidation metod kan påverka egenskaperna hos stål med låg kolhalt. I allmänhet är dessa egenskaper är jämförbara med de hos järn. Lägre kolstål har oftast mjukare och svagare egenskaper än stål som innehåller högre kolhalt. Detta kan göra dem lättare att svetsa.

Andra typer av kolstål inkluderar medium, hög och ultrahög kolstål. Medium kolstål har vanligtvis en kolhalt på mellan 0,30 och 0,60% och en manganhalt faller mellan 0,60 och 1,65%. Det används ofta för att göra produkter som axlar, kugghjul, axlar och skensystem. Används ofta för att göra ultra styrka trådar eller fjädermaterial, har hög kolstål vanligtvis en kolhalt på mellan 0,60 och 1,0% och en manganhalt på mellan 0,30-0,90%. Ultrahög kolstål, som kan användas för tillverkning av föremål som knivar, är termo bearbetas och vanligtvis har en kolhalt på 1,25 till 2,0%.

  • Låga rör kolstål.