Vad är Anpassad Gravyr?

April 13

Anpassad gravyr är det praxis att placera ingraverade bilder på många typer av material, inklusive glas, metall och trä. Vanligen åstadkommes genom användning av en rotations gravyr verktyg utrustad med ett metallskärverktyg, är anpassade gravyr används för att skapa plack, troféer och andra personliga föremål. Till skillnad från etsning, praxis att använda ett surt medium för att skapa eller bränna en bild på en yta, anpassad gravyr faktiskt tar bort material för att lämna en snidad typ av finish.

Ofta är anpassade gravyr avslutas med juvelerare som också utför gravyr på guld, silver och platina armband. Genom inskrivna ett namn eller personliga meddelande på en vanlig armband, anpassade gravyr ger ett mervärde till smycke och gör pjäsen en av ett slag. Andra användningsområden för anpassade gravyr av smycken är inskrivna på insidan av en ring, placera personliga meddelanden på baksidan av en klocka ansikte och gravyr ansikte vissa juveler, såsom jade, opaler och turkos. Ibland, halsband, lockets och även prydnads garderob stift innehåller ingraverade meddelanden och personliga bilder för att uttrycka de känslor av givaren, eller för att fira dagen för en årsdag eller special händelse.

Många troféer och utmärkelser är produkter av en viss typ av gravyr, och i vissa fall, är enkla saker som görs speciellt genom processen av gravyr. Exempel på denna typ av specialisering kan hittas i personliga muggar, kristall Glas och silver skivorna. Gravyren ger en speciell funktion för en annars vanlig objekt och skapar en post värd speciell visning och stolthet. Andra typer av gravyr finns på skjutvapen, svärd och fina bestick. När det används på ett skjutvapen, kan gravyren inte bara lägga till det visuella värdet genom att ge vapnet en distinkt och typiskt one-of-a-kind utseende, men gravyr lägger också avsevärt till det ekonomiska värdet av pjäsen.

Gravyr tillägger distinktion som inte lätt kan tas bort från en post som andra former av anpassning, som måleri. De flesta anpassade gravyr är prissatt enligt svårighetsgrad i design eller, i fråga om ord med en viss avgift per brev eller utrymme. Detta pris är allmänt tillämpas på kostnaden för objektet som ingraverat. I vissa fall, när ett objekt förs in en gravör butik att anpassas, är en extra avgift tillämpas för att täcka eventuella kostnader förlorade genom att inte köpa objektet från gravörens butiken.

  • Anpassad gravyr kan användas för att anpassa objekt, till exempel rese muggar.
  • Stål nålar är en viktig del av metall gravyr processen.
  • Gravyr är ett bra sätt att lägga till en personlig touch till en utmärkelse.