Vad är en Sängvätning Alarm?

April 28

En sängvätning larm består av en fuktkänslig sensor placeras på en sovande barns underkläder och en elektronisk audio / vibrationslarm placeras nära barnets huvud. När de första dropparna urin upptäcks, aktiverar sensorn sängvätning larmsystem och barnet ska vakna. Detta ger barnet tillräckligt med tid att besöka badrummet i stället för att urinera på madrassen. Tillverkare och förespråkare av sängvätning larm hävdar en 70% framgång över tid.

Nattetid sängvätning, även känd som nattlig enures, kan vara en frustrerande villkor för både barn och förälder. De flesta läkare tror att natt sängvätning orsakas av små blåsor, oförmåga att inse blåsan fullhet eller miljöstress. Få fall av nattlig enures kan hänföras till en fysisk sjukdom. En sängvätning larm systemförhållanden ett barn att känna igen de första tecknen på ofrivillig urinering, så småningom han eller hon kommer att vakna upp frivilligt närhelst lusten strejker.

Olika sängvätning larm tillverkare erbjuder olika versioner av samma grund huvudman. Sensorn ände kan vara i form av en mjuk sond placeras inuti barnets snug underkläder, eller den kan klippas av med en liten fjäderfästet. Andra sängvätning larmsystem kan kräva föräldrar att infoga specialdynor anslutna till sensorer eller bifoga en kupolformad anordning över hela genital / urin region. Alla dessa sensorer försöker upptäcka de allra första droppar utvisas urin, även om vissa metoder kan motarbetas av felplacerade sensorer.

Användningen av en sängvätning larm är bara en del av den större bilden när det kommer till nattvätning. Barn som lider av sängvätning kan också drabbas socialt och känslomässigt. Föräldrar och syskon måste förstå den underliggande förlägenhet bakom behovet av ett sängvätning larm. Experter föreslår att föräldrar uppmuntrar sina sängvätning barn att sträcka ut sina blåsor genom att vänta längre mellan toalettbesök. Syskon ska instrueras att inte reta en bedwetter för ett problem som han eller hon inte kan kontrollera. Barn som kissar i sängen kanske också vill hjälpa till med saneringen och tvätt sysslor.

En sängvätning larm anses vara den mest effektiva lösningen för natt sängvätning eftersom det återställer kontroll över urinering uppmanar till barnet. Vissa läkemedel kan stoppa blåsan från att fungera över en natt, men det finns biverkningar förknippade med dessa läkemedel. Föräldrar som söker ett minimalt påträngande och säker procedur för nedslående långsiktig enures bör överväga att köpa en kvalitet sängvätning larm.

  • En sängvätning larm ger ett barn tillräckligt med tid att besöka badrummet, som kan hindra dem från att urinera i deras säng.
  • Den sängvätning larm installation inkluderar en fuktkänslig sensor placeras på en sovande barn underkläder, vilket väcker barnet att besöka badrummet.