Vad är en grönsak Platter?

April 28

En grönsak tallrik är en typ av förrätt eller tilltugg serveras ofta på en brunch eller lunch. Det kan också kallas en veggie fack, och typiskt innehåller en blandning av färsk, rå, skära grönsaker serveras med ett dopp eller några olika typer av dip. Ofta är en grönsak tallrik serveras tillsammans med en ostbricka eller en kött och ost tallrik med små, rullade bitar av deli kött och ost, samt chips och kex. Dessa typer av förrätt fack är lätta att göra och servera, billigt, och ett bra sätt att ge aptitretare eller ett litet mellanmål till gästerna.

Grönsakerna ingår på en grönsakstallrik kommer varierar beroende på individens personliga preferenser, samt de grönsaker som är tillgängliga och i säsong. De vanligaste grönsaker är de som är lätta att skära in i portions äta med händerna, och smaka gott rå. Broccoli exempelvis hittas på nästan varje vegetabilisk diskens. Babymorötter, skivad selleri, eller skär paprika är också vanligt. Paprika är ett bra alternativ för vegetabiliska skivorna eftersom de lägger en punch av färg och kan köpas i många olika varianter, bland annat rött, orange och gult utöver den mer allmänt tillgängliga grönt. De kan också vara antingen sött eller varmt, vilket ger en stor variation i smak.

Vanligtvis på sidan, eller i mitten, en grönsak tallrik blir ett dopp för att gå med planteras. En krämig ost dopp är det mest populära, och dessa kan vara hemlagat eller lagra köpte i många olika varianter. Den vegetabiliska diskens kan då helt enkelt serveras med några små plattor, en serveringssked och tång för att plocka upp de grönsaker och cocktailservetter. Tänk på att det är mycket viktigt att tvätta grönsaker till en grönsak tallrik ordentligt, särskilt eftersom de inte kommer att tillagas.

I många fall är en grönsak tallrik serveras med en annan typ av aptitretare fack, såsom en kött och ost fack, som kommer att omfatta olika typer av ost och deli kött eller charkuterier som inte behöver kokas. Vissa människor kommer att lägga frukt till deras veggie fack också, för att göra det lite mer intressant och smakrik. Det är i allmänhet en bra idé att hålla köttbrickor och vegetabiliska brickor separat för dem som följer en vegetarisk eller vegansk kost, och skulle föredra att inte inkludera kött i sin kost alls.

  • En grönsak tallrik kan serveras tillsammans med en mängd olika ostar.
  • En mängd olika ljusa grönsaker kan användas när man gör en grönsak tallrik.
  • Baby morötter vanligen serveras på en grönsakstallrik.