Vad är en Relay Rack?

May 4

Ett relä rack är ett förvaringssystem som används för att hålla en mängd olika nätverk och kommunikationsutrustning. Dessa ställningar går tillbaka till 19-talet, då de används för att hålla järnvägen signalering, eller relä, utrustning. Idag, behåller reläet rack samma grundläggande funktioner, men utrustningen den rymmer är dramatiskt annorlunda. Då och nu, standardrelä rack åtgärder 19 inches (48 cm) bred, vilket gör det möjligt att rymma den genomsnittliga elektronikutrustning modul. Denna typ av utrustning lagringsenheten är också känd som en server eller nätverks rack.

Medan bredden på relä rack allmänhet fast, dess höjd och djup kan försiktig av industrin. Några av dessa hyllsystem är bara några meter hög, medan andra sträcker sig hela vägen upp till taket i ett rum. Normalt är höjden av varje system ges i både standard måttenheter samt en specialmätning som kallas en "U." One U mäter 1,75 inches (44mm). Varje relä rack också beräknat för en specifik vikt kapacitet baserat på dess design och konfiguration.

Tillverkarna producerar relä rack från metaller som stål och aluminium. Varje system är typiskt brandklassad på grund av den höga volymen av elektronikutrustning som de är utformade för att hålla. De vertikala reglarna är fodrade med hål, som tillåter användare att snabbt och enkelt montera utrustningen i racket. Utrymmet mellan varje hål mäter 1U på en typisk relä rack. Beroende på systemet, kan rack kräva skruvar, bultar eller speciella fästen för att hålla varje utrustning modul.

En av fördelarna för relä rack är att det håller flera utrustningsmoduler inom samma monteringssystemet. Detta gör att användare kan kombinera alla telekommunikationer eller serverutrustning till organiserade rader. Den öppna strukturen hos dessa ställningar möjliggör också tillgång från flera sidor, vilket gör underhåll och ändringar ganska lätt. Racksystemet är också mycket anpassningsbar, med konfigurationer tillgängliga för att passa behoven hos nästan alla system.

Normalt kan relä ställningar hittas i nästan alla företags kontorsbyggnad. Dessa ställningar placeras i server eller elektriska rum för att hysa datorutrustning, nätverksservrar, och även telefonsystem. Relä rack används också i mer specialiserade anläggningar, såsom datacentraler och elektronikföretag. Faciliteter Telekommunikation får använda standardrelä rack, även om vissa använder en större inredning som mäter 23 inches (58 cm) bred snarare än 19 inches (48 cm). Detta gör att racket för att rymma de större modulerna normalt återfinns inom telekommunikation.

  • Ett relä rack tillåter användare att kombinera serverutrustning till organiserade rader.