Vad är kopplingen mellan Menstruation och diarré?

May 13

Många kvinnor upplever symptom på menstruation och diarré tillsammans under sin månatliga cykel. Detta tros vara resultatet av en överskottsmängd av en förening som är känd som prostaglandin att livmodern producerar i högre mängder under menstruationscykeln. Prostaglandiner orsakar både muskelavslappning och sammandragningar som hjälper till att samla in och flytta livmoderslemhinnan ut ur livmodern. Om en överdriven mängd av föreningen produceras, kan det färdas genom resten av kroppen, inklusive kolon, där den kan orsaka diarré.

Den process som orsakar sambandet mellan menstruation och diarré börjar precis innan en womanâ € s månatliga cykeln börjar, när celler i livmodern börjar generera ett större antal av prostaglandiner. När menstruationen börjar, föreningarna orsaka en ökad antalet kontraktioner i livmodern, varpå det kan effektivt utvisa fodret. Problemen i samband med produktion av för mycket prostaglandiner börjar i livmodern, där höga halter av föreningen kan orsaka starkare och mer smärtsamma sammandragningar.

När överskotts prostaglandin börjar färdas genom blodet, reaktionen är ansvarig för den direkta kopplingen mellan menstruation och diarré börjar. När blodet har genomfört föreningen till tjocktarm, som är fodrade med en slät muskel liknande den i livmodern, orsakar det dem att dra ihop sig snabbare och starkt att vanligt och därmed orsaka tarmarna att utvisa deras innehåll i förtid. Höga nivåer av prostaglandiner är oftast också orsaken till kräkningar, huvudvärk och illamående som många kvinnor upplever under menstruationen.

Som prostaglandin orsakar muskler att både slappna av och kontrakt, kan de negativa symtom som orsakas av överskjutande belopp av föreningen minskas om elementen i det som orsakar musklerna att slappna ökar. Detta kan underlättas genom att öka nivåerna av liblenic och linolsyror i kroppen. Dessa syror är vanligast i fisk och grönsaker.

Symptom på både menstruation och diarré som visas under en månatlig cykel kan lindras på flera sätt. Äta hälsosamt och få tillräcklig motion kan hjälpa symtomen genom att förbättra den allmänna hälsan. Avkopplande med en värmedyna på nedre delen av magen eller ryggen kan direkt ta itu med smärtan. En over-the-counter läkemedel som ibuprofen kan minska svullnad i samband med både diarré och menstruation. Sammantaget kramp kan också minskas genom att undvika koffein, raffinerat socker, rött kött och livsmedel med hög fetthalt.

  • Den process som orsakar sambandet mellan menstruation och diarré börjar före kvinnans månatliga cykel börjar.
  • En värmedyna på nedre delen av ryggen kan direkt ta itu med någon smärta som kommer från antingen menstruation och diarré.
  • De flesta tjejer börjar menstruera i åldern 10 och 15 år gamla.
  • Högre prostaglandiner som produceras under menstruationen kan orsaka diarré.
  • Yoghurt med levande kulturer kan bygga tarmfloran efter diarré.