Vad är Jordan Mandel?

April 19

Jordan mandlar är mandel som rostade och sedan täcks i ett hårt socker skal, som är traditionellt vitt eller pastellfärgade. Många människor är bekanta med Jordanien mandel i form av bröllop gynnar, men de används också vid andra helgdagar i vissa regioner i världen. Godis är en form av dragé, konfektyr som består traditionellt av nötter som omfattas av ett hårt skal. Förutom att vara ätliga, har en dragé också symbolisk innebörd, även om dessa betydelser varierar runt om i världen.

Det exakta ursprunget Jordanien mandel är inte helt klart. Kanderade nötter har gett ut på Mellanöstern bröllop i århundraden, och det är säkert möjligt att Jordanien mandel är rotade i USA Mellanöstern tradition. Genom medeltiden, sockrade mandlar och liknande godis var mycket vanligt på bröllop, särskilt i Italien och Frankrike. Dessa tidiga Jordanien mandel skulle ha sötats med honung, snarare än socker, vilket inte var allmänt tillgänglig förrän senare i historien.

Enligt vissa traditioner, är Jordanien mandel ges ut på bröllop eftersom de symboliserar bitterljuva äktenskapets natur, tillsammans med önskemål för sötma och välbefinnande för paret. Mandel själva tenderar att vara något bitter när de först skördade, medan godis beläggning humöret bitterhet med sötma. I Mellanöstern och delar av Italien, är Jordanien mandel också tros vara gränsfall afrodisiaka, främja fertilitet och ett lyckligt äktenskapliga livet.

I många fall är Jordanien mandel ges ut i udda nummer, eftersom ett udda antal inte kan delas i två delar. Detta representerar en förhoppning om att äktenskapet kommer att lyckas, och att paret kommer att hålla ihop trots de bitterljuva prövningar som de kan utsättas för. Jordanien mandel kan också visas vid viktiga händelser som årsdagar, födelsedagar, och gradering, med ett sortiment av färgade beläggningar beroende på händelsen. Metalliska beläggningar, till exempel, används ofta för årsdagar.

Många livsmedelsaffär och godis leverantörer säljer Jordanien mandel. När mandl används som gifta sig favörer, kan de vara insvept i små påsar och bundna med band, eller de kan vara utspridda på borden i en mottagning. Mandl bör förvaras i ett svalt och torrt, så att godis beläggning inte smälter eller blir förvrängda, och de är i allmänhet bra för cirka sex månader till ett år. Använda en lufttät behållare är också en utmärkt idé, eftersom mandel kan börja smaka något föråldrade och bitter om de utsätts för mycket luft under lagring.