Vad är Glucerna?

April 16

Glucerna är ett varumärke av nutritionstänger och skakar utformad för personer med diabetes som är känsliga för snabba ökningar av blodsockernivåer. Tillverkas av Abbott Laboratories i Chicago, Illinois, är denna typ av måltidsersättning tänkt att ge välbehövlig näring och bränsle med företagets patenterade CarbSteady formel, som främst består av lågprisflyg glukos sucromalt som är konstruerad för att långsamt släppa sina komplexa kolhydrater. Dessa livsmedel och drycker innehåller också specialiserade vitaminer och mineraler visat sig gynna diabetiker, från vitamin C och E till chromiumpicolinate och magnesium.

Diabetiker, vars kroppar gör lite eller inget av det insulin som behövs för att smälta glukos, måste ändra sin kost på vissa sätt som Glucerna påstår att komplettera. Läkare kommer att rekommendera en kost nästan saknar mättade fetter som misstänks orsaka eller vidmakthålla en vanlig form av denna sjukdom: typ två diabetes. Enkla sockerarter måste alltid undvikas, då de kan orsaka omedelbara och potentiellt farliga spikar i glukosnivåer. Detta kan leda till valfritt antal vanliga symptom som svaghet, extrem hunger och dimsyn. Komplexa kolhydrater, magert protein och stora mängder fibrer typiskt rekommenderas.

Den primära beståndsdelen i Glucerna är sucromalt, en kombination av sackaros och maltos. Denna förening är konstruerad för att släppa sina socker långsamt. Enligt Abbott Labs, denna teknologi resulterar i en markant minskning av blodglukos som är överlägsen andra färdigköpta diabetes shakes eller måltidsersättning barer. Detta beror på att sucromalt låga rankning på glykemiskt index, på runt 30. Däremot är livsmedel som munkar, risprodukter, hög socker desserter, enkla godis som gelé bönor, potatis och även pretzels anses relativt höga risker för en diabetiker.

Andra kompletterande ingredienser ingår i Glucerna till stöd i matsmältningen eller förbättra en diabetiker allmänna hälsa. Fiber från växtbaserade fytosteroler hjälper till att minska kolesterol. Vitamin C och E, omega-3 fettsyror, chromiumpicolinate och magnesium bidrar direkt eller indirekt till att förbättra matsmältningen samt för att hålla blodsockernivån låg och insulinnivåer höga.

Glucerna låga poäng på glykemiskt index uttrycker det rakt mellan två andra långsamt smälta, kolhydratbärande korn. Rye får 34, och korngryn regerar vid 25. Poäng under 50 är vanligtvis anses acceptabla risker för diabetiker men med 50-talet till 60-talet anses vara en medelstor risk och något över 70 farligt hög. Lägst på sjökortet är de flesta grönsaker, förutom några bönor. Också gynnade för lågt glykemiskt poäng är pasta, några frukter som äpplen och grapefrukt, mejeriprodukter förutom glass och mest naturliga fruktjuicer.

  • Glucerna kan hjälpa diabetiker reglera blodsockernivån.
  • En farlig stegring i glukosnivåer kan leda till dimsyn och svaghet.