Hur blir jag en medicinsk felbehandling advokat?

April 18

En medicinsk felbehandling advokat är en advokat som företräder patienter, eller de familjer "av patienter, som tror att de har skadats på grund av handling eller underlåtenhet av en läkare eller annan medicinsk vårdgivare. Det första steget till att bli en medicinsk felbehandling advokat är att bli en advokat. När du har blivit en advokat, måste du arbeta för en personskada företag som specialiserat sig på medicinsk felbehandling lag. Du kommer att behöva för att kunna locka kunder och förevarande mål i en domstol rum för att bli en medicinsk felbehandling advokat.

För att bli en medicinsk felbehandling advokat, måste du först få den nödvändiga utbildningen som har mandat för varje advokat. I USA är det första steget för att få din kandidatexamen. Även om du kan huvudämne pre-lag, då detta är nödvändigt behöver inte komma in på juristlinjen och många människor stora engelska, psykologi, eller en obesläktad fält innan du ansöker till Law School.

Innan du ansöker till Law School, kommer du också att behöva passera Law School Admission Test (LSAT). Den LSAT testar din förmåga att lösa logiska problem och att förstå text som du läser. (GPA) Din medeltalet och LSAT poäng är viktiga faktorer för att avgöra vilket lag skola du går. Närvaro vid en juridisk fakultet är obligatoriskt om du vill bli en medicinsk felbehandling advokat. Det är bäst att delta i en lag skola godkänd av American Bar Association, annars måste du genomgå ytterligare tester innan du tar din bar examen.

Lag skolan är oftast ett treårigt program i USA. De flesta skolor erbjuder inte specialiteter inom medicinsk felbehandling. Eftersom medicinsk felbehandling är en form av kränkning tvister, men kanske du vill ta kurser i skadestånds, samt kurser i medicinsk etik, om du vet att du vill bli en medicinsk felbehandling advokat. Du kanske också vill delta i moot domstol program eller andra program som förbereder dig att presentera en medicinsk felbehandling fall framför en rättssal.

Efter examen, är ditt nästa steg att hitta en advokatbyrå som företräder klienter eller läkare som är involverade i medicinsk felbehandling fall. Om du vill representera skadade målsägarna innebär det oftast kommer att arbeta för en personskada advokatbyrå, eftersom medicinsk felbehandling anses vara en form av personskada rättstvister.

När du har börjat arbeta på företaget, kan du börja företräda klienter i medicinsk felbehandling fall. Du kanske inte kan omedelbart hitta dina egna kunder, så dina första steg på advokatbyrå kommer sannolikt att innebära att arbeta för de etablerade partners och advokater i företaget att få erfarenhet och bygga ditt rykte. Om du vill bli en medicinsk felbehandling advokat, måste du etablera dig som expert på området och som en stark rättssal närvaro för att locka kunder.

  • Law School är ett krav för blivande medicinsk felbehandling advokater.
  • En lag elev som vill bli en medicinsk felbehandling advokat kanske vill praktikant för en advokat som redan arbetar inom det medicinska vårdslöshet fältet.
  • En erfaren medicinsk felbehandling advokat kan spela en nyckelroll i att vinna stämningar mot sjukhus och läkare.
  • Vissa advokater fokuserar på medicinsk felbehandling fall.