Vad är den statliga blomman av Texas?

April 22

Den statliga blomman av Texas är bluebonnet, från släktet Lupinus. Detta är en blå blomma som bär en stark likhet till en gammaldags kvinnas sunbonnet. År 1901, den statliga lagstiftaren antagit en specifik art av blått motorhuv som Texas statliga blomman. Detta ändrades senare under 1970-talet för att inkludera alla bluebonnet arter.

Lupinus är ett släkte som innehåller flera arter av bluebonnets. Några andra vardagliga namn för bluebonnets inkluderar buffalo klöver och varg blomma. Vågor av dessa små, men prålig, blå blommor kan ses över hela Texas under våren.

Texas var den 28: e staten att gå med i USA. Det medgavs till unionen 1845. År 1901, att medlemmar av delstatsparlamentet möttes för att bestämma vad den statliga blomman av Texas borde vara.

Debatten att bestämma den statliga blomman av Texas var lång och uppvärmd. En annan av de statliga blomman kandidater ingår bomulls Boll, som är den fluffiga vita frökapsel från bomullsplantan. På den tiden, bomull var en mycket viktig blomma, eftersom det hjälpte till att bygga Texas ekonomin.

En annan kandidat för den statliga blomman av Texas var fikonkaktus. Detta förslag gjordes av John Nance Garner, som senare kom att bli vice vd 1932. Garner kämpat för denna blomma så nitiskt att han fick smeknamnet "Cactus Jack."

I slutändan, dock blev det bluebonnet kallas den statliga blomman av Texas. Denna blomma sades föreslås av en dam klubb från Dallas. De ursprungliga arter av Lupinus heter som den statliga blomman av Texas var Lupinus subcarnosis.

Lupinus texensis är showier och producerar mer färgglada blommor, dock. Som ett resultat, beslöt många Texans som borde ha valt denna art av bluebonnet som den statliga blomman av Texas istället. Efter 70 år av debatt, fann Texas lagstiftaren slutligen en diplomatisk lösning på detta problem.

År 1971 meddelade lagstiftaren att alla bluebonnet arter skulle anses den statliga blomman. Tre andra vanliga arter av bluebonnets existerar också. Lupinus concinnus är den minsta av dessa arter, medan Lupinus havardii är den största. Lupinus platensis kan hittas i den norra delen av Texas.

Många tror att det är olagligt att plocka den statliga blomman av Texas. Även om detta är sant, är individer inte får göra vissa saker när plocka bluebonnets. De är inte tillåtna att intrång på en annan persons egendom, till exempel. Individer ombeds också att inte blockera trafiken om de beslutar att plocka blommorna bredvid vägbanor.