Vad är en ergonomisk Table?

April 23

Med företagens ökade oro över anställdas välbefinnande, många företag utrusta sina arbetsstationer med ergonomiska bord. En ergonomisk tabell är en som justerar sig vara mer ergonomiskt korrekt för användaren. Det finns många faktorer i utformningen av industri- eller bostadsområden ergonomiska bord. Justeringen kan vara bordets höjd eller bords lutning, och vissa tabeller är en kombination av modulära bitar, till exempel en plattform för en bildskärm, en bordsskiva för pappersarbete, och en utdragbar hylla för tangentbord.

Den grundläggande ergonomiska tabell består av en bordsskiva som är justerbar i höjdled. Bords varierar beroende på behoven hos arbetaren. En infälld bords har en utskärning där arbetstagaren sitter. Andra har en tiltmittsektion. Ibland tillverkare erbjuder tilläggsutrustning, till exempel en vadderad underarm eller handledsstöd där en person kan vila händerna eller armar mellan skrivsessioner.

Vanligtvis kan en arbetstagare justera en ergonomisk tabell till olika höjder. En av de billigaste alternativen för att justera höjden är att använda pinnar och förinställda hål. Detta är den mest besvärligt och ofta är svårt för en person att göra ensam. En annan nackdel är att normalt en person som inte kan höja bordsskivan med objekt som sitter på den. Vissa bordsskivor använder ett stift och fjädersystem.

Ett alternativ till tappen systemet är handveven systemet. Ibland tillverkarna kallar det ett manuellt system. Bordsskivan höjer och sänker som användaren vevar ett handtag. Ett uppgraderat variation av vevsystemet är den elektriskt styrda systemet. Detta är det enklaste systemet att använda, men vanligtvis en av de dyraste.

En ergonomisk bord kan ha ett ben, som kallas en piedestal stil; två ben; eller fyra ben. En köpare kan välja en stationär stil eller rullande stil. En användare bör analysera flera faktorer, såsom uppgifter användaren och arbetsmiljön. I industriella situationer, ofta ingenjörer studera arbetstagaren och jobbet innan utforma en tabell som kommer att öka arbetstagarens produktivitet, minskar risken för skador och maximera miljön effektivitet. I vissa arbetsmiljöer, fyra ben skapar snubbelrisk eller störa stolsben eller arbetstagarens ben.

Många gånger arbetare upprätthålla skador genom overreaching efter objekt, lutade över sitt arbete, eller från sittande eller stående för länge. En korrekt utformad tabellen kan minska risken för dessa typer av skador och öka effektiviteten. Experter föreslår att mäta avståndet från arbetstagarens armbåge i golvet och välja en bordshöjd som är närmast det numret. En annan metod för att välja rätt bordshöjd är att justera höjden så att arbetstagarens handleder är raka eller parallella med golvet medan du skriver. En arbetstagare axlar bör vara avslappnad.

Växla mellan stående och sittande hjälper kroppen motstå trötthet och kan minska en del muskelbristning. Inte alla bord har rörelseområdet för att utföra denna justering; Därför måste en köpare till forskning begränsningarna i den ergonomiska bord innan du köper den. Andra begränsningar inkluderar viktbegränsningar. Vissa justerbara bord tillåter upp till 300 pounds (136 kg) för att stanna kvar på bordet under justeringen, men andra begränsa vikten till cirka 50 pounds (23 kg).

En skräddarsydd ergonomiska bord kan ha en viss storlek, höjd intervall, och bänkskiva formspecifikation. Vissa tillverkare erbjuder bänkskivor som har en negativ lutning. Vissa experter menar något sänka bakkanten, vilket ger bordet en lätt bakåt tilt. Experter rekommenderar också att ergonomiskt rätt inställningar för en persons kropp typ eller arbetsstil kanske inte är rätt för andra arbetstagare.

  • En ergonomisk bord kan bidra till att bekämpa arbetare trötthet och främja produktiviteten.