Att handskas med Avbrott at Work

November 27

Att handskas med avbrott i arbetet är en av de mest vitala, och under visade, färdigheter kontor runt. Hur ofta har du någon, eller något, avbryta dig under de mest obekväma stunder medan du arbetar med något? När djupa tankar, och hårt arbete, även en mindre avbrott som bara tar en minut eller två, kan hamna kostar dig tio eller femton minuter värt produktivt arbete. Även om detta kanske inte verkar så mycket vid första glace, utan i hela åtta timmars arbetsdag dessa avbrott kan lätt hamna kostar dig en timme eller två av produktiv tid. Här är några strategier som du kan använda för att hjälpa dig att börja hantera avbrott i arbetet.

  • Ställ några grundregler. När du är på jobbet, var inte rädd för att ställa upp några grundregler för dina medarbetare. Till exempel kan du skapa några "kontorstid" där människor kan komma in och prata med dig utan tidsbeställning. Även om detta kanske inte fungerar i alla situationer om du håller till praktiken kommer det att bli en vana för dina medarbetare.
  • Fråga hur lång tid detta kommer att ta. Var inte rädd för att fråga någon hur länge samtalet tar. Du behöver inte vara oförskämd om det, men genom att be om en ungefärlig tidslängd du kan avgöra om du har tid över att ägna åt din nya uppgift. Om du inte har tid just då, sedan fråga om de kunde boka om till ett senare tillfälle.
  • Behöver det din personliga uppmärksamhet? Om du får avbrytas för något "viktigt", var inte rädd för att fråga om det behöver din personliga uppmärksamhet eller inte. Du kommer bli förvånad över hur ofta det egentligen inte. I de situationer där det inte, sedan delegera uppgiften till någon annan. Du kan också be den person som avbryter dig vad de tycker, och om deras idé låter bra så kan du gå med den.
  • Drop ledtrådar. Drop subtila antydningar eller ledtrådar som du faktiskt avbrutna i ditt arbete. Till exempel kan du lämna ditt kontor dörren stängs, eller hänga en "Stör ej" skylt utanför din arbetsplats. När någon kommer in i arbetsområdet och begär en stund av din tid, faktiskt få upp från skrivbordet för att hälsa på dem. Genom att stå upp och hälsning personen, kan du alltid använda gå tillbaka till skrivbordet som en icke-verbal ledtråd att du är klar med diskussionen.