Vilka är de vanligaste Diskmaskin problem?

December 3

Några av de vanligaste diskmaskin problemen är dåligt rengjorda rätter, bristfällig dränering och läcker. Inte skölja disken innan du placerar dem i en diskmaskin kan leda till delvis rengjorda rätter, även om maskinen är placerad på den tunga cykeln. Diskmaskiner som inte dränera är också vanliga och ibland även fel rätter som var för smutsigt. Dessutom har många människor tycker att deras diskmaskinen har börjat läcka, och detta kan bero på att använda handtvätt tvål eller en illa monterad dörr. Oavsett problemet, finns det oftast en reparatör som kan hjälpa, men beroende på hur allvarligt problemet, kan priset på åter diskmaskinen till funktionsdugligt skick ibland vara tillräckligt för att köpa en annan ny.

En av de vanligaste diskmaskin problemen är att maskinen inte är helt rengöring rätter. Detta kan bero på flera saker: rätter som inte sköljts tillräckligt, dålig vattentryck, eller vatten som inte är tillräckligt varmt. Ofta kan detta gemensamma problem fastställas genom att helt enkelt skölja disken mer noggrant innan du placerar dem i maskinen. Även om det är generellt bra för de rätter att vara synligt smutsiga, bör det inte finnas bitar av mat. Ibland, användaren helt enkelt glömde att lägga detergenten eller dörren till detergenten misslyckades med att öppna under tvätten.

Bland de vanligaste diskmaskin problemen är en diskmaskin som inte rinna. Detta problem orsakas vanligen av en igensatt avloppsrör, normalt på grund av livsmedel som inte sköljas bort disken innan du kör maskinen. Ta bort den synliga maten kan vara tillräckligt för att låta diskmaskinen rinna. Men ibland är problemet mer komplext och innebär en knut i avloppsslangen eller en sviktande pump avlopp. En översvämmad diskmaskin är inte alltid som det verkar, men; vattnet kan vara färskvatten som läckte in efter att maskinen ordentligt tvättade och dräneras.

Ett annat vanligt, men ofta billigt och enkelt att fixa, problemet är den läckande diskmaskin. I denna situation är det första att kontrollera dörrpackningen, vilket kan vara alltför slitna, trasiga eller smutsiga. Om packningen inte verkar vara problemet, är nästa sak att kontrollera hur säkert diskmaskinsluckan passar på maskinen. En dörr som vickar eller kan skjutas in i en säkrare position är mest sannolikt för lös och orsakar diskmaskinen läcka. Ibland är lösningen så enkelt som att byta till en faktisk diskmedel istället för att använda handtvål eller en hemmagjord blandning som skummar för mycket.

  • Använda handtvål istället för tvättmedel kan orsaka diskmaskin problem.
  • Smutsig disk ska skrubbas av fastnat på mat innan de placeras i diskmaskinen för att säkerställa rätter är väl rengjorda.