Vad är Pastasallad?

December 15

Pastasallad är en kyld sallad med kokta och kylda pasta kastade i en dressing med en mängd andra ingredienser. Olika versioner av denna maträtt görs i ganska mycket varje region i världen där pastan konsumeras, från glas nudel sallader i Vietnam till amerikanska makaroner sallad, och denna maträtt kan vara otroligt varierande. Pastasallad är klassiskt sommar mat, serveras vanligtvis som förrätt eller sida, även om den också kan ätas som huvudrätt.

I denna sallad, pasta stjärnan ingrediensen. Nästan alla olika pasta kan användas, och några kockar gillar att blanda pasta former såsom fusilli och penne för mer textur och visuellt intresse. Som en allmän regel bör fyllda pasta undvikas, liksom stora pastaformer. Många kockar rekommenderar även matlagning pasta al dente, så att det inte blir blöt när den har blandats med andra ingredienser i salladen.

Förband för pastasallad är ganska varierande. Vinägrett gjord med olja, vinäger, salt och peppar är en enkel och vanligt val, men kockar kan också göra krämig dressing med olika ostar, majonnäsbaserade förband, eller asiatisk stil dressingar och marinader. Förband kan vara syrlig, söt, eller kryddig, och de är typiskt vänster rinnande, så att de inte stelnar på sallat.

Listan över andra ingredienser som kan användas i en pastasallad är också ganska omfattande. Färska grönsaker som selleri, lök och broccoli kan användas tillsammans med konserverade frukter och grönsaker som soltorkade tomater och oliver och ingredienser som örter, ost, kokta baljväxter som bönor eller linser, kött allt från olika charkuterier till nyligen grillad kyckling eller fisk, och så vidare. Många kockar rekommenderar att hålla sig till 3:59 ytterligare ingredienser, så att pastasallad inte blir överväldigad med smak av för många saker.

Pastasallad bör hållas kyld, för att se till att det inte blir förorenat med bakterier. Vissa människor gillar att låta den värmas upp till rumstemperatur innan servering, för att tillåta smaker av sallad att komma ut mer, i vilket fall någon överbliven sallad ska kasseras, eftersom bakterier kan ha fått en chans att etablera sig i sallad medan det var den får värmas.

  • Vissa människor föredrar att lägga charkuterier till pastasallader.
  • Asiatisk pastasallad med räkor och tofu.
  • Broccoli är utmärkt i en färsk pasta sallad.
  • Linser kan sättas till pasta sallad.
  • Pastasallad innehåller syrlig, söt, eller kryddig dressing.
  • Pastasallad med pesto och tomater.