Vad är en Ant Moat?

December 30

En myra vallgrav håller myror från att passera på en yta, oftast används på fågelholkar för att hålla insekter borta från socker vatten där fåglarna foder. Det finns olika typer av ant vallgravar och varje är effektiv i att göra sitt jobb. En myra vallgrav kan vara utsmyckade i design för att dölja sin funktion samtidigt lägga skönhet till trädgården och mataren, eller myran vallgrav kan vara hemlagat.

Ant vallgravar tillgängliga från återförsäljare erbjuder nyckfull design i kombination med funktionalitet. En populär myra vallgrav är en liten, pulverlackerad metall, uppåtvända parasoll som kan fyllas med vatten. Den parasoll handtaget slutar i en krok för upphängning, medan botten av parasollet har också en krok för att fästa bird feeder. Myror kommer lukta socker vatten och börja ner parasollet handtag, bara för att stöta den vattenfyllda myra vallgrav. Det finns flera varianter på denna design, men den grundläggande idén är densamma. Den myra vallgrav sitter mellan kroken och mataren, blockera passagen till mataren.

För icke-hängande fågelholkar som fäster till ett jordat inlägg, finns en annan typ av någon vallgrav. Denna ant vallgrav är koppformad med en central walled hål för att tillåta passage av jordningsstiftet. Koppen bildar en myra vallgrav runt stolpen, och en gång fylld med vatten, block passage till den övre änden av stolpen där mataren fäster.

En vattenfylld myra vallgrav är 100% effektivt så länge vattnet inte är tillåtet att avdunsta bort. Fåglar njuta även med drycker från myra vallgravar, så lägg inte till insektsmedel eller skadliga kemikalier till vattnet. Du behöver inte det här för din myra vallgrav ändå, eftersom vattnet i sig kommer att hålla myrorna kommer in i vallgraven.

Som ett alternativ, en del människor föredrar att smeta insidan myran vallgrav med en vaselin som vaselin, snarare än att fylla den med vatten. Myror inte frivilligt passera över vissa ämnen, så Vaseline fungerar samt vatten i att hålla myrorna från att korsa vallgrav. Detta har dessutom fördelen av varar längre än vatten, vilket kommer att behöva fyllas på regelbundet-ett lätt jobb, men en som du kanske glömmer från gång till gång.

Vaselin har en annan fördel över en vattenfylld ant vallgravs du kan smeta den frikostigt på de nedre delarna av en jordad post eller på kroken av hänga matare, och det kommer att hålla myror i schack utan behov av en officiell ant vallgrav . Bara kolla upp det ibland och fylla den när det behövs. Inte smeta vaselin på feeder själv eller det kan förorena fåglarna utfodring där. Placera den över eller under mataren behov.

Oavsett om du väljer en vackert utformad myra vallgrav, eller den enkla vaselin lösning, kan du enkelt hålla myror i schack utan användning av kemikalier eller sprayer. Innan beslut fattas vilken lösning du föredrar, kan du ta en titt på några myra vallgravar, tillgängliga varhelst fågelholkar säljs.

  • Vissa människor föredrar att smeta på insidan av en myra vallgrav med vaselin.