Vad är en beställningskvitto?

December 19

En order kvitto är ett dokument som innehåller information om detaljerna i en order och bekräftar det har mottagits av det företag som ansvarar för att uppfylla det. Det kan komma från e-postbekräftelse eller fax, och ibland kommer med posten när ledtiden på en order är betydande. Den erbjuder meddelande till köparen om detaljerna i den ordning och oftast har information om hur du avboka eller ändra den, om det är nödvändigt, ofta med hjälp av en retur slip medföljer kvitto för bekvämlighet.

En typisk ordning kvitto bör lista namn och kontaktinformation för avsändaren och säljare, och ange objekten i ordning. Den kommer att innehålla en uppskattad skepp och leveransdatum, om så är lämpligt, och mängden av ordern, inklusive moms, frakt, hanteringskostnader och andra kostnader. Om köparen hittar fel, kan hon rätta till det innan beställningen är faktiskt fylld, vilket eliminerar behovet av en kostsam avkastning process där varorna går tillbaka till avsändaren, eftersom ett misstag gjordes.

Order kvittot ska också diskutera villkoren för ordern. Den innehåller information om hur du ändrar order, retur eller byte poster efter att de tas emot, och betala för ordern. Betalningsvillkor kan variera från en notering som indikerar ordern betalas i sin helhet till en anteckning om att det kommer med netto 90 leverans, vilket gör att köparen 90 dagar att betala den. Om det finns några speciella riktningar, såsom behovet av att ha någon fysiskt närvarande på en adress för att få objekten, kommer dessa att gå i den ordning kvittot också.

Webbutik och betalningssystem vanligen ut med en order kvitto generator som kan skicka ett e-post när en beställning görs och bekräftas. Köparen kommer att få e-post för översyn och oftast har en smal tidsfönster för att göra några ändringar, såvida poster restnoterade eller ännu inte släppts. Automatiska order av detta slag kan också vara mailade med telefon eller fax beställningar, om kunden ger en e-postadress för kontaktinformation.

Det är viktigt att se över en order kvitto noggrant att leta efter fel. Om det finns några problem, bör avsändaren omedelbart anmälas så nödvändiga ändringar kan göras. Det är också lämpligt att se över villkoren för att bekanta sig med den process för returer, reklamationer och andra problem som kan uppstå under processen.

  • Kunder som beställer varor får på nätet oftast ett kvitto via e-post.