Vilka är de olika typer av kött alternativ?

December 20

Människor som väljer att vara veganer eller vegetarianer behöver köttalternativ i sin kost för att tillfredsställa de rekommenderade dagliga proteinmängder. Lyckligtvis finns det ett antal alternativ för köttalternativ, varav många kan smaka liknar den äkta varan. Om man är vegetarian, kan de hitta protein i sin kost från källor såsom fisk eller mejeriprodukter, inklusive ägg, mjölk, yoghurt och ost, som alla är mycket hög i protein. Veganer däremot avstå från att konsumera animaliska produkter helt, och kommer att behöva leta någon annanstans för protein ersättare.

Några av de mest grundläggande och vanligaste alternativen för köttalternativ finns tofu, tempeh, seitan, fullkorn och baljväxter. Tofu och tempeh är båda består av sojabönor, men tempeh är något tätare. Det finns ett antal olika varianter av tofu för användning i olika recept; till exempel, kan fast eller extra-fast tofu vara stor när grillad eller sauteed, medan silken tofu, vilket är mycket mjukare, kan vara ett bra val för bakning. Tofu tenderar att ta på smaker i maten som den är kokt, vilket betyder att det kan vara ganska flavorful och läckra när marinerad.

Seitan, eller vetegluten, kommer naturligt från vete. Fullkorn och baljväxter kan vara en stor källa till protein samt fiber; baljväxter omfattar olika typer av bönor, såsom bönor, garbanzo bönor, linser och bönor flottan, bland andra, samt ärter och jordnötter. Bortsett från dessa grundläggande köttalternativ, som vanligtvis används i recept och inte bara ätit ensam, det finns andra typer av kött ersättare som är utformade för att vara mycket enkel och snabb.

Nästan alla livsmedelsbutik kommer att ha köttalternativ i form av veggie hamburgare, soja korv och bacon, imitation chicken nuggets och imitation ost, bara för att nämna några. Dessa produkter är oftast gjorda med en kombination av grönsaker, svamp och soja; de innehåller inget kött, och är avsedda att smaka precis som den äkta varan. Dessa är ofta frusen, och bara måste tinas och bakas, eller microwaved innan du äter. Veggie hamburgare eller soja korv kan serveras på bullar precis som de som görs med kött, och klädd med kryddor som ketchup, senap, eller ättikslag relish.

Sök på nätet för tusentals meatless vegetariska recept. Det är helt möjligt att använda köttalternativ i många recept och många av de ersättare kött är mycket tillfredsställande och friska eftersom de är lägre i mättat fett. Även bara ersätta en måltid i veckan med köttalternativ kan göra stor skillnad.

  • Tofu är en populär ersättning för kött.
  • Vete är en gemensam bas för köttsubstitut.
  • Garbanzo bönor kan ge protein.
  • Soja hundar, den vegetariska versionen av varm korv, kan serveras till vegetariska grillbesökare.
  • Svampar är en vanlig ingrediens i meatless rätter.
  • Soja färs är en stor köttfärs substitut och en billig proteinkälla.
  • Vegetariska kött smular är gjorda av texturerat vegetabiliskt protein.
  • Linser kan användas som en bra proteinkälla för dem som inte äter kött.