Vad bör jag tänka när man köper en 9,9 Utombordare?

April 8

När man överväger att köpa en 9,9 utombordare, är det klokt att undersöka motorstorlek regler och restriktioner för vattnen farkosten är avsett att användas på. Tail axellängd, propeller design och rorkult läge är alla faktorer att tänka på när man planerar att köpa en 9,9 utombordsmotor. Kanske viktigast för någon ny 9,9 utombordsmotor köpet besluta mellan en 2-stroke eller 4-taktsmotor.

Vare avsedd att vara en primär eller back-up strömkälla, är 9,9 utombordare en mycket vanlig utombordsmotor används på floder och sjöar runt om i världen. En av de vanligaste användningsområdena för en 9,9 utombordsmotor är att driva en fiskebåt. Med många konstgjorda sjöar, reservoarer samt floder och naturliga sjöar rör sig mot motorstorleksbegränsningar och inga vakna regler, motorerna tillåts på dessa typer av vatten är normalt 10 hästkrafter och mindre. Detta gör att 9,9 utombordare ett klokt och logiskt val när du handlar för en ny eller begagnad utombordare.

Många fiskebåtar är utrustade med stora utombordsmotorer med 200, 300 eller fler hästkrafter. Även dessa båtar kan dra nytta av installationen av en liten kicker utombordare som kan användas för att driva dessa fiskebåtar i motorrestriktionszoner. Vid användning i denna egenskap, är det klokt att köpa en utombordare som har kapacitet att vara ansluten som en kicker motor med styrspakarna och motorstyrningar som kan anslutas till de primära utombordare kontrollerna. Många små utombordare är konstruerade för detta ändamål samt för oberoende drift.

För motorer som är avsedda att användas på mindre båtar endast, är placeringen av motorns rorkulten ett kritiskt övervägande. Vare sig det är på höger sida eller vänster sida av motorn, är placeringen av rorkulten avgörande för behaglig och bekväm användning av operatören. Det är viktigt att sitta i båten att motorn är avsedd för och bild manövrering av motorn från detta läge. Känn vilken sida är bekvämare att sitta och köra båten på och vilken hand är det mest bekväma kontrollerande och styra motorn. Detta är den sida som den nya 9,9 utombordare tiller bör monteras på.