Vad är Staph hudinfektioner?

August 21

Staphylococcus eller Staph, är en typ av bakterier. Det är vanligtvis närvarande i munnen och på ytan av huden av de flesta människor. Staph hudinfektioner uppstå när en paus i huden blir infekterad av en av 30 olika former av bakterierna. Den vanligaste hud Staph stam är Staphylococcus aureus.

Denna typ av hudinfektion har flera olika tecken och symptom. Staphylococcus infektioner måste identifieras och behandlas så snabbt som möjligt. Om en staphinfektion skrider obehandlad kan den utveckla en resistens mot antibiotika och utvecklas till en köttätande infektion. Fånga Staph hudinfektioner under tidiga skeden bidrar till att säkerställa en effektiv behandling.

Staph infektioner börjar vanligen med rodnad, smärta och svullnad på platsen. Några fall kommer att ha andra tidiga symptom också. Bölder, bölder, eller kokar kan också förekomma. I mer allvarliga infektioner, kan feber presentera under det tidiga skedet.

Om det finns tecken på någon av dessa symtom, söker snabb läkarvård är nödvändig. Att få behandling direkt är viktigt att förhindra att infektionen sprider sig till andra områden. De flesta läkare kan titta på huden och diagnos en Staph infektion, men de brukar också vilja ta en kultur som en diagnos bekräftelse.

Staph hudinfektioner, även känd som cellulit, liknar en annan typ av hudinfektion som kallas impetigo. Skillnaden ligger i hur djupt infektion uppstår, och hur det behandlas. Medan cellulit och impetigo båda innebär infektionsorsaken genom stafylokockbakterier påverkar cellulit den subkutana vävnaden och dermis - de djupare hudlagren.

Penicillinbaserade antibiotika kan vara effektiva behandlingar för Staph hudinfektioner. Mer allvarliga infektioner kan kräva behandling med starkare antibiotika. Antibiotikaresistenta stammar och Staph infektioner som är djupt inom eller kring musklerna kräver vanligen kirurgisk rengöring eftersom antibiotikabehandling inte kommer att fungera.

Utöver de antibiotika, kommer en läkare även rekommendera andra saker för att hjälpa lindra obehag som följer Staph hudinfektioner. Om huden är varm, kan kalla kompresser användas. För feber, kan användas paracetamol eller ibuprofen. Om smärta och svullnad uppstå, kan omväxlande varmt och kallt terapi ge viss lättnad.

Staph hudinfektioner kan ofta förebyggas. Allmänt god hygien håller bakterierna från att komma in skrubbsår och skärsår. Tvätta skadad hud med tvål och vatten och smörj antiseptisk salva för att skapa en barriär. Under normala förhållanden, Staph infektioner är inte smittsam, men om såret är dränering, kan bakterierna spridas till andra människor. Sår bör täckas för att förhindra kontaminering.

  • Cool kompresser kan lugna varma hud orsakas av en Staph infektion.
  • Omedelbar rengöring och bandage av nedskärningar kommer att förhindra staphinfektion.
  • Patienter som tillbringar en längre tid på sjukhuset efter kirurgiska ingrepp löper en ökad risk att utveckla Staph infektioner.