Hur effektiv är Emu Olja för håravfall?

June 20

Emu olja är en naturlig olja härledd från fettet av en emu som liknar humant talg. När den appliceras på hårbotten, är emuolja tros förhindra håravfall och återaktivera vilande hårsäckar. Denna hårolja är tänkt att fungera genom att blockera dihydrotestosteron (DHT), ökar cellförnyelsen, och stödja foUikelutveckling. Studier har visat att användning av emuolja för håravfall kan gynna hårbotten och öka hårtillväxten. Även om det inte är möjligt att säga om denna behandling fungerar för alla, vissa människor gör rapporterar positiva resultat när man använder emuolja att behandla håravfall.

En av de viktigaste anledning emu olja används för att behandla håravfall beror på dess förmåga att blockera DHT. DHT är en testosteron metabolit som förhindrar hårsäckarna från att absorbera näringsämnen. Svältande folliklar av näringsämnen kan få dem att krympa, börja producera hår till en reducerad, och så småningom bli vilande. Använda emuolja för håravfall kan hjälpa vilande folliklar återgå till sin ursprungliga hälsosamt tillstånd. Detta bör öka hårväxten och tjocklek samt förhindra framtida håravfall.

Förutom att blockera DHT, kan emuolja förhindra håravfall genom att främja cellförnyelsen och stödja follikelutveckling när de appliceras på hårbotten. Denna olja är också tros besitta antiinflammatoriska egenskaper. Använda emuolja för håravfall kan förhindra bildningen av tumörnekrosfaktor alfa (TNF-a). TNF-a är ett cytokin som orsakar inflammation och kan också spela en roll i alopeci.

Effektiviteten av att använda emuolja för håravfall är inte helt känd. Studier har visat att emu olja är effektiva för att minska inflammation, ökar cellförnyelsen och öka hårväxten. Dessa resultat indikerar att emuolja kan vara ett effektivt håravfall behandling.

Forskning har också visat att linolensyra, en essentiell fettsyra som finns i emuolja, är effektiv vid inhibering DHT. Trots att forskning har varit positiv, är det viktigt att notera att få studier har gjorts i ämnet och med 2011. Vissa individer rapporterar positiva resultat med emuolja, medan andra inte märker en förbättring av kvaliteten eller tjockleken på håret.

Vid användning av hår olja, bör konsumenterna massera in oljan i sin hårbotten minst en gång om dagen. Det finns många typer av hår olja tillgängliga för konsumenterna. Samtidigt välja hår olja, bör konsumenterna leta efter rena, raffinerade produkter. Högkvalitets emuolja ska vara fri från hormoner, transfetter, konserveringsmedel och andra skadliga material. Använda en oren produkt kan utsätta kroppen för ohälsosamma ämnen och hindra en person från att uppleva full nytta av oljan.

  • Emu olja är tillverkad av den raffinerade fettet i emu, och tros aktivera vilande hårsäckar.
  • Håravfall kan orsakas av ålder, kost och mediciner.
  • Hypotyreos och hormonell obalans kan leda till håravfall hos kvinnor.
  • De flesta oljebehandlingsprodukter ska tvättas ur håret helt.