Hoppa till Styles i åtgärdsfönstret

December 14

Word 2002 introducerade begreppet "åtgärdsfönstret" till Word. Detta område visas på höger sida av Word programfönstret, och ger ett område där du snabbt kan komma åt uppgiften relaterad information. En användning av åtgärdsfönstret är relaterad till formatering. Om du väljer Formatmallar och formatering på Format-menyn, visar Word en myriad av formateringsalternativ - de flesta av dem stil relaterat - i Formatmallar och formatering åtgärdsfönstret.

Till dem som är bekanta med äldre versioner av Word, Formatmallar och formatering åtgärdsfönstret ersätter huvudsak Style dialogrutan, som var tillgänglig när du väljer Stil från menyn Format. Det finns en intressant skillnad, dock. I dialogrutan Style ruta, kan du trycka på första bokstaven i någon stil namn, och att stilen skulle sedan väljas i listan Stilar. Inte så i Formatmallar och formatering åtgärdsfönstret; Här är du skyldig att använda musen för att visa och välja den stil du vill använda eller ändra. Tyvärr verkar det inte finnas någon väg runt denna förändring.

Det finns en annan strategi du kan ta, men om allt du vill göra är att tillämpa en stil. Den listrutan Stil på verktygsfältet Formatering fortfarande tillåter dig att trycka den första bokstaven i ett stilnamn för att hoppa till en stil. Allt du behöver göra är att klicka på Style listans pilen (för att visa listan stil) och sedan skriver en bokstav.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1349) gäller för Microsoft Word 2002 och 2003.