Vad är en Affinity Bedrägeri?

November 17

Affinity bedrägerier avser olika bedrägerier som vidmakthålls på en grupp av människor som är specifikt kopplade till varandra genom ras, religiös bakgrund, yrke, familj, kön eller ålder. Den person eller personer cemente affinitet bedrägeri utnyttja dessa anslutningar, och att använda de gemensamma drag hos en viss grupp, skapa ett system som kommer att vara mest tilltalande för den gruppen. Slutmålet för den kriminella är att stjäla pengar från deltagarna, och det är en olycklig och vanligt förekommande i många delar av världen.

Det finns olika typer av affinitets bedrägerier. Till exempel kan en kriminell rikta familjerna till människor som har dött i försvaret. Han kan då be om donationer på uppdrag av ett monument till att omfatta alla deras namn. Naturligtvis kommer en sådan monument aldrig byggas. Denna typ av affinitets bedrägeri har förekommit ganska ofta i USA, särskilt efter eller under krig. Brottslingar spela på den känslomässiga karaktären på denna begäran och kan ta tusentals dollar i donationer för falska eller fiktiva monument. Det är en av de värsta sortens bedrägeri eftersom det medvetet utnyttjar lidande av dessa människor.

En annan typ av affinitets bedrägeri inbegriper vad som kallas ett pyramidspel. Detta ger en investeringsmöjlighet till en specifik grupp, och i början, lönar det de första investerarna en stor summa pengar. Ponzi ränksmidare sedan rikta andra att värva mer pengar. Tidiga investerare kan dra, men uppmuntras att investera mer, och senare investerare har oftast alla sina pengar stulna.

Avkastningen kommer ut ur ett bankkonto som avsatts för ändamålet och är aldrig resultatet av en riktig investering. En pyramidspel slutar om de inblandade är fångade, om misstanke om systemet växer och bromsar investeringar eller om ränksmidare "kör" med vad pengar de har samlat. Detta behöver inte nödvändigtvis vara affinitet bedrägeri, men ofta kommer kriminella rikta en grupp för att säkra initiala investeringar för att de vill ge den specifika gruppen "en paus som de förtjänar."

En annan form av affinitets bedrägeri är baserad på pyramidspel. Folk gör en nyinvestering, kanske gör bra, och sedan uppmanas att rekrytera andra. "Övriga" tenderar att vara vänner och familjemedlemmar eller affärsbekanta. Folk i toppen av pyramiden få pengar för att rekrytera andra, och varor eller tjänster som säljs eller erbjuds är nästan aldrig för mycket värde. Den riktiga pengar ligger i avgifterna folk betalar för att komma in på programmet. På toppnivå folks av systemet gör en procentandel av inte bara sina egna rekryter, utan också varje människa sina rekryter värva. Botten investerare får höra historier om den fantastiska mängden pengar att tjäna, men tenderar att göra mycket lite om någon.

För att undvika affinitet bedrägeri, alltid kontrollera bevis för människor som ber dig om pengar. Ta inte personens ord för det eller deras meriter till nominella värdet. Var misstänksam mot företag som inte nämner vilka produkter de säljer och ger dig en stor försäljning presentation först på vilken typ av pengar du kommer att göra. Var särskilt försiktig om en investering ladorna enorm avkastning på första, som verkar i proportion till pengar investerade. Lita aldrig på en person som erbjuder dig en "deal" på en investering på grund av era etniska, sociala, religiösa eller affärsförhållanden.