Vad är Fluorid vattenfilter?

December 6

Vår vattenförsörjning har kompletterats med fluor i åratal, trots att kontroversen rasar fortfarande om dess säkerhet. Otaliga studier pekar på bevis för att det inte bara är onödigt, men kan också vara farliga för din hälsa. Lyckligtvis finns det en enkel lösning. En fluorid vattenfilter kommer att eliminera fluorid och andra gifter från ditt dricksvatten, och ger dig en säker och hälsosam leverans av dricksvatten till en rimlig kostnad.

En fluorid vattenfilter kommer att bidra till att förhindra uppkomsten av dental fluoros, ett tillstånd som resulterar i bruna, urkärnade tänder. Dental fluoros inträffar som ett direkt resultat av att de intagit fluorid genom dricksvatten och andra källor. Andra studier pekar på det faktum att fluor i vatten är både en carcinogen och mutagen.

Det finns gott om goda skäl för att installera en fluoridvattenfilter. Den fluorid som läggs till vattnet innehåller även andra giftiga material och föroreningar, som kan omfatta bly, kvicksilver och arsenik.

Hundratals kända vetenskapsmän och forskare runt om i världen fördöma, eller vägra att godkänna fluoride av vattenförsörjningen. Fluoridvattenfilter är en enkel lösning på ett irriterande problem. Du kanske inte har någon kontroll över vad som händer i ditt vatten, men denna enkla anordning kan lätt ta det rätt tillbaka ut.

Inte alla vattenfilter eliminerar fluorid från vatten, måste du köpa en speciell fluoridfilter vatten som är speciellt utformad för att ta bort detta element. På liknande sätt kan vatten på flaska också fortfarande innehålla fluorid och andra element. Liksom de flesta vattenfilter, fluorid vattenfilter finns i en mängd olika formfaktorer. Det enklaste och billigaste är bänkmodell som fäster på kranen, och låter dig växla mellan kranvatten och filtrerat vatten. Andra installerar under diskbänken för automatisk användning.

Andra specialiserade fluoridvattenfilter kan installeras direkt i VVS att serva flera pipar, och fluorvattenfilter är ännu tillgängliga för att fästa på ditt kylskåp ismaskinen. De flesta har patroner som lätt kan bytas ut på några minuter.

Såvida det uttryckligen sägs att det tar bort fluor, inte anta att ditt filter kommer att göra det. Vissa typer av filter som eliminerar fluor från vatten ingår aktiverade aluminiumoxid filter, som använder en behållare med aluminiumoxid för att absorbera föroreningar. Anjonbyte filter kommer också att ta bort fluor. Enkel destillation och klorering reningsmetoder kommer inte bort fluor, inte heller kommer enkla mekaniska filtreringsanordningar.

  • Vatten på flaska kan fortfarande innehålla fluorid och andra element.
  • Fluorid filter elmininate elementet fluor från dricksvatten.