Vad är en SIP?

October 11

SIP står för strukturell isolerad panel. SIP är konstruerade byggpaneler används av bostäder och kommersiella byggare. De högpresterande egenskaper ett SIP-system gör det ett attraktivt sätt att bygga väggar, golv och tak. Styrkan och energieffektivitet av dessa paneler gör dem ett kostnadseffektivt alternativ till en trä-inramat, eller "stick-byggda," hem.

SIP är i allmänhet den erkända akronym för en kompositpanel konstruerad med kraftigt skum, vanligen polystyren eller polyuretan, isolering. Denna kärna är placerad mellan två yttre omslag av oriented strand board (OSB). Ibland är plywood används för de yttre omslag.

Den gröna byggbranschen har tvingat tillverkarna att experimentera med andra material för de yttre lagren, eller "skins" och kärnan i en SIP. Fibercement har blivit populär och skapar en cementious fiberpanel. SIP kan också göras med hjälp av naturliga fibrer, såsom halm, för kärnskiktet. Vete halm kan ge så mycket högpresterande isolering och styrka som andra manipulerade paneler.

Beträffande styrka, SIP träffa konventionella träram byggnader och bostäder. Panelerna kan hantera stora laster och tål extrema vindar och väder. Deras lufttäta egenskaper är överlägsna trästomme tak och väggar. Den enkla designen av en SIP erbjuder täthet som håller luft ut. De paneler "R-värden (isoleringskvalitet rating nummer) är höga jämfört med konventionellt inramade hem, vilket ger husägare lägre energiräkningar.

SIP är oftast tillverkas i en fabrik sedan transporteras till byggaren. Utifrån byggnadsspecifikationer, kan en tillverkare anpassa SIP som ska användas under byggtiden. Färdigskurna SIP kan sänka arbetskraftskostnaderna på en arbetsplats. Byggnadsarbetare behöver inte mycket träning för att snabbt sätta ihop panelerna.

Konventionellt inramade husen är i allmänhet billigare än bostäder med hjälp av SIP. Den anpassade utformningen aspekten av SIP ökar produktionskostnaderna. Prefabricerade SIP system finns och konkurrenskraftigt prissatta.

Nackdelen med att använda SIP för hem konstruktion är en längre godkännande och kontrollprocess, trots att byggtiden minskas. Några up-front tänkande krävs under planering. Planerna bör granskas noggrant och godkännas i förväg. Initiala kostnader bör övervägas, särskilt för specialbyggda SIP.

Särskild ledningar för el- och vvs teknik kan krävas. SIP-byggda strukturer är tätare så ordentlig ventilation är viktigt. Om gasapparater installeras, måste ventilationen säkerheten beaktas. För att dra full nytta av SIP isoleringsförmåga, ordentligt tätade skarvar är ett måste för att avskräcka fukt.

SIP är ett byggsystem material energieffektiv. Villaägare kan uppleva en snabbare byggtid, mindre skada vid dåligt väder och ökad komfort.