Vad är Acceptance Provtagning?

October 17

Acceptans provtagning är en metod som används för att bestämma om varor eller andra objekt uppfyller vissa normer. Denna typ av provtagning är anställd i olika tillverkningsplatser och ofta gynnas eftersom det kan ge tillverkarna specifik kontroll över vilken typ av standarder för att utöva. Olika metoder används för att bestämma hur man ska ta prov från partier, hur många procent av fel är acceptabelt, och när man ska kasta partier baserade på att hitta för många fel.

En anledning acceptansprovning är användbart är att det undviker att ta en hel sats av produkten, testa den, och sedan kasta den. När testat, många objekt arenâ € t säljbar längre och måste kasseras. Genom att testa några av ett parti, bestämmas antingen med stickprov, enkla stickprov eller annan form av val som garanterar slump hackor, kan de flesta av partiet fortfarande användas, om det anses acceptabelt.

Det enklaste sättet att illustrera acceptansprovning är genom exempel. Företag Z vill testa sina godis hjärtan att göra vissa att inte mer än 10% av den tillverkade produkten är trasig. Med en kull av godis hjärtan, de bestämmer att de slumpmässigt väljer ut 5% av det partiet och se om någon av hjärtan är trasiga. Om det mindre urval har mer än 10% brustna hjärtan, kommer bolaget Z kassera hela partiet. Med mindre än 10% brustna hjärtan, partiet anses bra, förpackas och skickas till butikerna.

Det finns några saker att notera om detta exempel. Företag Z får bestämma andelen defekter det kommer att acceptera. Det kunde lätt acceptera upp till 20% brustna hjärtan, eller skulle kunna sätta en strängare standard och bara acceptera 3%. Företaget får också bestämma hur du väljer prover från partiet och provstorleken. Många företag kör sådan provtagning på varje parti de producerar till stånd en konsekvent kvalitetskontroll.

Det finns särskilda statistiska åtgärder som kan hjälpa företagen bestämma stickprovsstorlek som behövs som är representativt för partiet. Med andra ord måste företagen välja en storlek som kommer att vara tillräckligt stor för att verkligen företräda sin befolkning eller det parti som de kommer från. Detta nummer är liten nog att det fortfarande finns gott om överblivna säljbara stycken i partiet.

Acceptans provtagning kan vara ett mycket bra sätt att avgöra kvaliteten på ett parti, tagit hänsyn till urvalsstorlek och efter att en rimlig kvalitet procentsats. Det finns omständigheter under vilka företagen kommer att dra ett slumpmässigt dåligt prov, vilket kan innebära att kasta ett parti eller sälja en produkt som är mer bristfällig än väntat. Oftast är urvalet representativt för partiet och kommer att fungera som ett bra sätt att testa kvaliteten.

Den grad i vilken detta innebär ett företag levererar en kvalitetsprodukt verkligen är baserad på företagets bestämma acceptabla felnivå. Med högre halter av misstag tillåts, kommer kvaliteten att bli sämre. Använda trösklar lägre fel innebär de flesta partier som produceras är av högre kvalitet. I varje typ av utrustning som är extremt känslig, kan företagen sätta låga procentsatser för batch fel i acceptansprovning.