Vilka är de bästa tipsen för att göra Cranberry Pie?

October 12

Cranberry paj erbjuder en tårta ännu söt, rustik dessert för vintern middagsbordet. Bagare som arbetar med tranbär tycker nog att de kräver en hel del bearbetning innan de kan ätas lätt. Långa gräddningstider riskerar brännhet skorpan, men det finns några tips för att göra en läcker och silkeslen tranbär paj. Dessa tips innefattar lakning bären, med hjälp av låga och långsamma bakning tekniker, och eventuellt hoppa skorpan helt och hållet.

Lakning bären är kanske den viktigaste tips för att göra en tranbär paj. Hela bär, även när bakat, kan vara svårt och segt. Mjukgörande dem med en blandning av socker och citrusjuice brukar hjälpa dem släpper sina juicer och mjuka medan bakning. Om en kopp vardera av socker och citrusjuice borde göra susen. Lägg dem och rör bären kraftigt med en träslev, driver och mosa dem att bryta deras skinn. Citron, lime och apelsin juice kommer alla komplettera tranbär "skarp sötma.

Tiden hjälper också tranbär blöta. Efter omrörning, låt bären att gryta i sin egen saft i upp till 24 timmar. Syrorna i citrus kommer mjuka upp tranbär längre och sockret löser. Mer mosa och omrörning med en träslev efter blandningen har marinerade bör skapa en rubinröd, klibbig smet. De som gillar väldigt smidig fruktpajer får använda en nedsänkning mixer till fullo blanda bär och juice.

Ett annat tips för att göra tranbär paj innebär att baka den på en låg temperatur under en lång tid. Vissa tranbär pajer kräver en blandning av vispade ägg och smör för att skapa en vaniljsås liknande fyllning, medan andra kräver mjöl och majsstärkelse att dra upp några av juicer. Hursomhelst, bör ett tranbär paj bakad i ca 40 minuter vid ca 325 ° F (ca 163 ° C) har gott om tid för att låta smakerna att gifta sig, skapar en tjock, rik tranbär fyllning.

Ibland går skorpan fritt är det bästa sättet att undvika att bränna bakverk. Cranberry paj inte alltid kräver en skorpa, särskilt vaniljsås slag. Ett ägg-och-bär fyllningen är redan rika på egen hand och inte behöver en skorpa att stabilisera den. Lämnar skorpan ut även skär kalorier för hälsomedvetna. Med denna modifiering kan kockar vill stänga ner temperaturen till ca 300 ° F (ca 150 ° C) för att hålla tranbär paj från att bli torr.

Hem kockar kan finna att vissa partier av tranbär kan vara överväldigande tårta. I dessa fall, tillsats av en annan frukt, snarare än mer socker, kan hjälpa till att balansera smakerna i tranbär paj. Äpplen har en mild, söt smak som gifter sig väl med tranbär. Russin, dadlar, fikon och nötter gör ofta det till vinter tabeller, i alla fall, så det är inte en överdrift att blanda dem med tranbär. Dessa sötare frukter ofta förklädnad alltför syrliga tranbär utan att dominera dem.

  • Majsstärkelse används ofta för att tjockna fyllningen i tranbär paj.
  • En tranbär paj.